Напишете дума/думи за търсене

Сладкиш с круши

Необходими продукти:

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

3 с.л. масло

2 ванилия

4 круши

канела

Начин на приготвяне:

Забъркваме тесто от яйцата, захарта, брашното, ванилията и бакпулвера.

Разтопяваме на дъното на тавичка маслото, като разклащаме, за да отиде и по стените. Обелваме крушите и ги изчистваме от семките.

Нарязваме ги на парченца и ги подреждаме върху маслото. Наръсваме с канела и изсипваме тестото върху плодовете.

Печем сладкиша на 180 градуса около 40 минути. Проверяваме с клечка дали е готов и го оставяме да изстине добре, преди да го нарежем. Наръсваме с пудра захар и по желание поднасяме с топка ванилов сладолед.

Рецептата е на Йорданка Фодор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X