Напишете дума/думи за търсене

Клаудия Кардинале разглежда ларгото по покана на Вежди Рашидов

Клаудия Кардинале с отличието “Златен век”, което получи от Министерството на културата през 2011 г.

Голямата актриса Клаудия Кардинале пристига в София утре. Тя идва в страната ни за премиерата на новия български филм, в който играе главна роля - “Имало едно време един уестърн”. И макар че има доста натоварена програма, ще успее да разгледа забележителностите в столицата.

Лично министърът на културата Вежди Рашидов е поканил звездата на разходка из разкопките при ларгото ден след премиерата, която ще е на 7 октомври.

При миналото си гостуване през 2011 г. Клаудия Кардинале беше наградена с най-високото отличие на Министерството на културата - орден “Златен век”, за цялостния си принос в развитието на световното кино, както и с наградата на София от община София за цялостния ѝ принос към световната кинематография. Сега актрисата ще получи почетната научна степен от НАТФИЗ “доктор хонорис кауза”.

Това е писмото, с което Кардинале приема поканата да стане “доктор хонорис кауза” на НАТФИЗ. СНИМКИ: КРАСИМИР ИВАНОВ
Това е писмото, с което Кардинале приема поканата да стане “доктор хонорис кауза” на НАТФИЗ. СНИМКИ: КРАСИМИР ИВАНОВ

Това ще стане на церемония в академията на 8 октомври. Заради нея от НАТФИЗ дори молят продуцентите на лентата “Имало едно време един уестърн” да изпратят мерките на Кардинале. Те им трябват, за да да ушият за нея специално професорска тога и шапка, с които актрисата да е на церемонията.

Кримикомедията е режисьорският дебют на Борис Десподов. Той и екипът му го снимат миналия февруари в пустинята Табернас - там, където преди 47 г. Серджо Леоне режисира Клаудия Кардинале в “Имало едно време на Запад”. Сега тя играе себе си и често разказва случки от живота си, които изобщо не са в сценария. Но са толкова интересни, че няма как да не станат част от лентата.

В последния снимачен ден голямата актриса взема лист и химикал и рисува родната си къща в любимия ѝ Тунис - града, в който е родена и израсла. Кардинале подарява рисунката на изпълнителния продуцент на филма Красимир Иванов. Най-отдолу тя е написала и своето послание “Краси, ще се видим на премиерата”.

Това е рисунката, която Кардинале подарява на продуцента Красимир Иванов.
Това е рисунката, която Кардинале подарява на продуцента Красимир Иванов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X