Напишете дума/думи за търсене

Как да се сдобием с красиви колене

Коленете са издайническа зона, дори и да сме слаби и стегнати, понякога те са прекалено закръглени или отпуснати. Изберете си подходящ спорт и не забравяйте, че и коленете се нуждаят от всекидневна грижа.

За да ги оформите
Най-важното за да имате красиви колене, е мускулите на краката да са стегнати, най-вече тези на предната част на бедрата. Идеалните спортове за вас са плуване, колоездене, спининг, аеробика и каланетика.
Вкъщи всяка сутрин и всяка вечер правете по трийсетина клякания, като постепенно увеличавате с тенденция да стигнете до сто. Внимавайте стъпалата да не се отлепят от земята и гърбът ви да е изправен.

За да ги изваете
За издължени и красиви крака идеалният вариант е да ходите на йога, пилатес или стречинг. Всякакви упражнения за разтягане са подходящи за придаване на по-изваени колене.

У дома също можете да правите такива упражнения. Изправена, сгънете десния крак в коляното назад и го хванете с дясната ръка, така че да придърпате петата към дупето. Задръжте 20 секунди, след това изнесете крака напред и го сгънете като го придърпате към тялото, хващайки коляното. Задръжте 20 секунди, след това свийте отново назад. Повторете всичко с другия крак. Направете по няколко серии на всяка страна, но като редувате краката.

За да се избавите от целулита
Понякога дори слабите хора имат целулит около коленете. Идеалният метод за борба с тези неприятни натрупвания е аквааеробиката и латино или спортни танци. Вкъщи може да правите следното упражнение. Застанете прави с широко разтворени крака, започнете да клякате като разтваряте коленете настрани. Целта ви е да клекнете дотолкова, че ъгълът в коленете да е прав. Задръжте в това положение и започнете да се вдигате и спускате на пръсти 20-30 пъти. След това се вдигнете на пръсти, без да се изправяте и задръжте 20 секунди. Повторете серията поне десет пъти.

Имайте едно на ум за храната
Не забравяйте и храненето. Има хора, на които дори няколко килограма отгоре им се отразяват на коленете. Най-важното е да намалите солта, която е причина за задържането на повече вода. Както и захарта, която мигновено увеличава нивото на инсулина в кръвта и пречи за разграждането на мазнините.

Задължително масажи
Изключително благоприятно се отразяват на коленете масажите. Така че дори и да нямате средства и време да ходите на специалист, винаги след баня, сами си правете мини масаж на коленете. Преди това е добре да сте направили пилинг на коленете със специален душ гел за пилинг или просто със морска сол или утайка от кафе например. Колкото до самите кремове за колене – не използвайте просто такъв за тяло, а си купете специален за колене. Той би трябвало да е по-овлажняващ, защото много често кожата на коленете се изсушава по-бързо. Много подходящ и е масажът с витамин А.

Съществуват и специални козметични ампули смес от етерични масла и витамини А, Е и С, които имат идеален ефект върху кожата на коленете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X