Напишете дума/думи за търсене

Чопиното на Гуинет Полтроу

Необходими продукти:

1/4 чаша екстра чист зехтин

1 голяма глава лук, едро нарязан

4 скилидки чесън на ситно

2 1/2 ч.л. лъжички прясна мащерка

2 ч.л. сух риган

1/2 чаена лъжичка счукан червен пипер на люспи

1 дафинов лист

1 консерва цели белени домати, намачкани

1 1/4 чаши сухо бяло вино

1 1/4 чаши вода

1 ч.ч. раци, почистени и нарязани на парчета

1 ч.ч. миди, почистени добре

1 голямо парче бяла риба, филе, без кожата, нарязано на хапки
сол и прясно смлян черен пипер

1 1/4 кг големи скариди (около 30), обелени (ако желаете, може да оставите опашките)

1/2 чаша едро нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма касерола и сотирайте лука и чесъна 3 до 4 минути, докато станат полупрозрачни. Добавете мащерката, ригана, червения пипер на люспи и дафиновия лист.
2. Ред е на доматите, бялото вино, водата и сока от миди. Оставете ги да къкрят.
3. Сложете раците и мидите. Варете ги, покрити, около 10 минути, докато се разтворят черупките на мидите.
4. Овкусете рибата със сол и черен пипер и я добавете заедно със скаридите в касеролата. Варете ги, покрити, около 2-3 минути, докато рибата загуби прозрачността си и скаридите станат розови. Изхвърлете дафиновия лист и всички неотворени миди.
5. Махнете касеролата от котлона. Подправете се със сол и черен пипер и украсете с магданоз.

За още вкусни предложения търсете списание"Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X