Напишете дума/думи за търсене

7 тайни за красиви мигли

Има няколко прости тайни, с които можем създадем илюзия за гъсти и пищни ресници, без да използваме услугите на изкуствени мигли.

Тайна 1. Пудра
Експертите в грима съветват да напудрим миглите си, преди да нанесем спирала. Може да използвате не само класическата пудра за лице, но също и сенки за очи или бебешка пудра. Първо нанесете един слой спирала, после напудрете мислите и след това сложете още един пласт спирала. Цветът на спиралата няма значение – тайната работи при всички оттенъци.

Тайна 2. Течна формула
Ако спиралата е започнала да засъхва, трудно ще придадете на миглите си гъст и пищен имидж. Нужна е кремообразна формула, която да „обгърне“ всяко косъмче от ресниците ви. Има няколко хитрости, с помощта на които ще направите спирала по-течна. Един вариант е да сложите вътре няколко капки „Визин“ или други очни капки. Още един начин е да сложите флакончето в чаша с топла вода за няколко минути – така консистенцията ще стане по-хомогенна и кремообразна.

Тайна 3. Внимание към долните мигли
Мнозина подценяват грижите за миглите на долния клепач. Но те също добавят визуален обем и правят очите по-големи. Затова е важно да се научим правилно да гримираме и долните мигли. За тази цел дръжте вертикално четката на спиралата и така нанесете туш върху всяка мигла – по този начин ще достигнете и най-труднодостъпните косъмчета.

Тайна 4. Гримиране на корените на миглите
Ако миглите не са гримирани напълно и в корените има неоцветени участъци, това ще намали обема и дължината им. За целта използвайте един изпитан трик на визажистите: погледнете нагоре и леко дръпнете с пръст горния клепач, за да направите корените по-лесно достъпни за четката на спиралата. Огънатата четка за нанасяне на спирала също е полезна в това отношение.

Тайна 5. Спирала от всички страни
Не забравяйте да нанесете спирала от всички страни на миглите – именно това ще ги направи да изглеждат по-гъсти.

Тайна 6. Извити мигли
Важно е щипките за извиване на мигли да се прилагат за съвсем кратко (не повече от половин минута), за да не „счупите“ ресниците си. За по-бърз ефект може да нагреете щипките с помощта на гореща вода или сешоар. И задължително оставете време на миглите да изстинат, преди да нанесете спирала.

Тайна 7. Подхранване
С възрастта миглите стават по-тънки и се обновяват по-бавно – обикновено тези процеси започват след 30-годишна възраст. Подхранването и хидратацията ще ви помогнат да ги предотвратите или спрете. Използвайте за почистване на очите средства с овлажняващи компоненти на основата на масла и по рядко прилагайте водоустойчива спирала. Някои специалисти съветват вечер да мажем миглите с рициново масло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X