Напишете дума/думи за търсене

Традиционната китайска медицина може да познае бременността по пулса

Традиционната китайска медицина може да познае бременността по пулса

В Китай от древни времена опитните лечители са в състояние не само да открият настоящи, бъдещи и минали заболявания на пациента, но и без никаква апаратура да разберат дали жената е бременна и дори да определят пола на бъдещата й рожба. И всичко това се случва само чрез напипването на пулса.

Китайските медици се славят с оригиналните си от гледна точка на съвременната западна медицина методи на диагностика. Специалистите по традиционна китайска медицина оглеждат пациента (цвета на лицето, езика, очите и т.н.), слушат гласа и дишането, обръщат внимание на миризмите, които излъчва тялото, задават въпроси за режима на хранене, съня, но най-важно и решаващо е какво ще каже пулсът на пациента.

Чрез пулсовата диагностика опитният лекар може да разбере много неща за болния, без дори да се налага той да му ги казва. По него може да се съди не само за здравето, но и за характера на пациента и дори за зараждащия се живот в утробата на бъдещата майка.

След зачеването в организма на жената започват сериозни промени в сърдечно-съдовата система, увеличава се обема на циркулиращата кръв, ускорява се обяната на веществата, сърцебиенето е по-учестено.

Не е учудващо, че на фона на толкова значителни метаморфози в женския организъм специалистите по традиционна китайска медицина могат да диагностицират бременността дори преди стандартния тест.

Момче или момиче?

Може би сте чували за китайската таблица, по която се определя пола на бъдещото дете. Предсказанието се базира на възрастта на майката в момента на зачеването.
Но определянето пола на бъдещата рожба по пулса на бременната жена изглежда много по-конкретен и дори научно обоснован метод. Всичко зависи от това какъв ще е пулсът в една от точките на ръката (близо до китката), която изследва лекарят.
Опитните китайски лечители могат да различат над 20 различни вида пулс. Всяка малка подробност помага на специалиста да определи пола на детето.

Колкото и просто да изглежда, пулсовата диагностика е сложна и фина процедура. Преди хилядолетия трябвало да се премине сериозно обучение при вещ лекар, защото в онези времена можело да се разчита единствено на опита и знанията.

В мобилното приложение „Здраве от Изтока” ще намерите повече статии свързани с традиционната китайска медицина, полезни съвети за здравето, храненето и билките.

Може да свалите приложението от тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X