Напишете дума/думи за търсене

Грим на работното място

Зимата настъпва, с нея и румените бузи. Но те не са достатъчни, за да имаме свеж вид на работното място. В студените месеци задачите, срещите, комуникациите сякаш растат в пъти, но това не означава, че не бива да намираме време за грижа за лицето и грима си. Следвайки няколко ценни съвета можем да блестим от красота и в същото време макиажът ни да е напълно подходящ за работа и бизнес срещи на всяко ниво.

Точно така – слънцезащитен крем през зимата
Обръщайте внимание дали дневният крем, който купувате има SPF фактор. Това е важно за здравината, еластичността и свежестта на кожата, не само през лятото, а за всички сезони. Когато тръгвате сутрин за работа, вие подлагате кожата си на всякакви външни неблагоприятни влияния - вятър, студ, прах, затова е добре да нанасяте защитни кремове, които да я предпазват. За да имате приятен и равен тен на кожата, изберете си лек хидратиращ фондьотен с витамини и SPF.

Нужно е ненатрапващо се червило или гланц
Когато се подготвяте за бизнес среща или интервю за работа, е добре да излъчвате свежест и енергичност. В никакъв случай не прекалявайте с грима. Той трябва да е семпъл и само да подчертава красотата ви. В тези случаи най-добрите ви оръжия са: серум против подпухнали очи, коректор, руж и ненатрапващо се червило или гланц за устни. Очите украсете с молив, спирала и сиви сенки. Сивото подчертава, разкрасява, но и няма натрапчив ефект, който ни е нужен на работа.

На работна вечеря акцентирайте върху най-красивата зона от лицето си
Ако сте решили да привлечете вниманието към себе си на работна вечеря или подобен повод, акцентирайте върху очите или устните, в зависимост от вашата силна зона на лицето. Винаги е хубаво да имате под ръка очна линия, пастелни цветове сенки и категоричен цвят червило. Но не използвайте много ярки и крещящи пигменти като зелено, турско синьо, жълто, наситено лилаво. Постарайте се да се чувствате комфортно и да излъчвате класа и самочувствие.

Не забравяйте да почистите грима си
След края на работния ден непременно почистете грима. Според предпочитанията си - с тоалетно мляко, двуфазен дегримьор, гел за измиване. Много приятна е пяната за сваляне на грим, защото е нежна и щадяща околоочния контур. Освежете кожата с тоник или розова вода - тя има и успокояващ ефект. За финал изберете по-богат и наситен на витамини и масла нощен крем, който да регенерира кожата ви до сутринта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X