Напишете дума/думи за търсене

Когато сериалите налагат стила (галерия)

Няма две мнения по въпроса – бумът на телевизионните сериали е толкова осезаем, че изправиха дори на нокти шефовете на големите киностудиа, които се чудят праха на кой комикс да изтупат по-напред, за да привлекат зрители в салоните. Донякъде вина за това завръщане към телевизионните филми имат и стилистите на сериалите, които ни заливат с дръзки и разкошни модни предложения, превръщайки героините във фешън икони.


Джоан Колинс като Алек Карингтън в „Династия”
Тази актриса и нейната героиня бяха образец на изобилния блясък и пример за това как трябва да изглежда бившата съпруга на магнат и то не само в една от най-добрите американски сапунени опери от 80-те.

Актьорите от „Бевърли Хилс 90210”
Нали разбирате, че няма как да се нима сериал за богати тийнейджъри от Ел Ей и да не ни покажат как трябва да се пръскат пари по бутиците. По-заможните персонажи от един от телевизионните култове на 90-те винаги бяха решени в марки, господстващи модата по онова време.

Сестрите от ”Чародейки”
Първо бяха три сестри. После едната беше убита от ужасяващ демон, но набързо продуцентите на един от запомнящите се фентъзи сериали решиха да намерят полусестра на Алиса Милано и Холи Мари Комбс. Изправени пред това предизвикателство, не само сценаристите, но и дизайнерите на продукцията умело показваха разграничението в способностите на свръхестественото трио, използвайки различен стил на обличане за всяка една от тях.

Сара Джесика Паркър като Кари Брадшоу в «Сексът и градът»
Нито една такава класация не може да мине без героинята на Кандис Бушнел, направила толкова популярно поемането на рискове, когато става дума за съчетания на стилове и марки от гардероба ни. Сериалът „Сексът и градът” направи не само Кари Брадшоу една от най-ярките фешън и телевизионни звезди, но пренесе това и върху Сара Джесика Паркър. На нея дизайнерът на обувки Маноло Бланик посвети дори цял модел.

Дженифър Гарнър като Сидни Бристоу в „Наричана още”
Съпругата на Бен Афлек имаше възможността в качеството си на суперагент не само да вижда сметката на престъпници, но и да ни показва как се прави това със стил. Низ от безкрайни перуки, кожени дрехи и възхитителни модни превъплъщения.

Кристина Хендрикс като Джоун Холоуей в „Момчетата от Медисън авеню”
Този сериал възкреси интереса към периода на отминали, но бляскави времена и направи модерен отново силуета на 60-те. Извивките на Кристина Хендрикс идеално кореспондират със сексапилната й същност и дрехите, които са абсолютно адекватни за офис среда.

Ванеса Уилямс като Вилхелмина Слейтър в „Грозната Бети”
Героинята на първата цветнокожа мис Америка беше безжалостна и заплашителна за всичко, що се движеше около нея. Гардеробът й беше точно толкова елегантен и безупречен, колкото добре изчислената студенина на персонажа й.

Блейк Лайвли като Серена и Лейтън Мийстър като Блеър в „Клюкарката”
Тези две централни героини от базирания в Ню Йорк сериал почти винаги изглеждаха като че ли току-що са слезли от модния подиум. Обичащата партита Серена с нюха й към бохемското, дори и в дрехите, и Блеър с традиционния си колежански вид. Фактът, че стилистите не пропускаха да са винаги на ръба на последните трендове, направи „Клюкарката” неустоим за гледане от всеки моден ентусиаст.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X