Напишете дума/думи за търсене

Бананови тарти

Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. сол
200 г студено масло
2 жълтъка
4-8 лъжици сметана
2 банана
300 мл сметанов сладолед

Начин на приготвяне:
1. Смесете в купата на кухненския комбайн брашното, захарта и солта. Добавете маслото и разбърквайте около 5 мин до образуването на трохи.
2. Разбийте в малка купа жълтъците и половината от сметаната. Прибавете ги към тестото. Ако то не се слепва и оформя на топка, добавете на малки порции останалата част от сметаната. Извадете тестото, разточете го на диск, завийте го със стреч фолио и го сложете в хладилника за 30 мин.
3. Разделете охладеното тесто на 10 малки парчета, разточете ги и ги сложете във малки форми за печене на тарти. Оформете тестото по ръба на съдовете и продупчете дъната с клечка за зъби. Сложете формите във фризера за още 30 мин.
4. Загрейте фурната на 175°С. Изпечете тартите до златисто – около 20-25 мин. Оставете ги да се охладят малко и ги гарнирайте с нарязани банани и топка сладолед.

Поднесете тартите веднага, тъй като сладоледът ще започне да се топи от топлината. Ако искате десертът да остане по-хрупкав, оставете тартите да се охладят напълно преди да ги гарнирате със сладолед.

Източник: сп. "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X