Напишете дума/думи за търсене

Как да се отнасяме с детето според зодията му

Везни

Вашето отроче вероятно се опитва да помогне на всяко коте на улицата и на всяко пренебрегнато дете в училище. Подкрепяйте го. И му помагайте да успява да различава смислената помощ от самоцелната, както и да взима решения. То има силно развито чувство за справедливост, така че никога не го лъжете.

Скорпион

Тези деца са чувствителни, емоционални и интуитивни. Подкрепяйте ги и овладявайте моментите на бунт, които ще се пораждат у тях. Учете ги да контролират повече емоциите си и да говорят повече за тях. Бъдете им истински приятели.

Стрелец

Детето ви е гладно за приключения. За да не си ги доставя само, организирайте му ги вие. Водете го на планина, на море, в чужбина, показвайте му света, учете заедно и го възпитавайте, че не всичко, което им е на езика, трябва да бъде казано веднага. Покажете им, че всяко нещо може да бъде казано честно, но по различен начин.

Козирог

Хлапето ви е упорито и много му се иска да води парада. От малко трябва да бъде приучавано, че понякога желанието му да командва може да не бъде добре прието от другите. Подкрепяйте го в изграждане на характера на лидер, като обръщате внимание на необходимостта да се вслушва в другите.

Водолей

Духовните теми ще интересуват вашето дете от малко. Дайте му достъп до книги и изкуство, но го научете, че за да бъде напълно независимо, то първо трябва да научи много неща и да преживее много неща. Вероятно то има постоянно нови идеи. Винаги подкрепяйте тези, които са реалистични и смислени.

Риби

Тези деца също са изключително чувствителни и често си създават свой измислен свят. Макар да се чувстват добре в него, изваждайте го от фантазиите му понякога. Бъдете повече приятел, отколкото родител и се постарайте детето ви да изживява реални случки и да среща реални приятели, за да не се затвори прекалено в себе си.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X