Напишете дума/думи за търсене

Искам да съм идеална! А трябва ли?

Какво ви пречи да сте идеална? Излишното тегло, навикът да пушите или неутолимата ви страст към шоколада? Никой не е съвършен, всеки си има някакви слабости. Защо не се приемете такава, каквато сте?

Е, няма как във всичко да сме перфектни

Признайте го и забравете. Не всички могат да са гениални цигуларки или съвършени майки. Жалко, но е факт. Това не означава, да не се стремите към съвършенство.
Не се сравнявайте с никого, защото сте единствена, неповторима. Със сигрност притежавате и таланти и слабости. Приемете ги. Ако искате нещо да промените у себе си, направете го, но престанете да се упреквате за несъвършенствата си. Повярвайте, прекрасна сте!

Ах, тази инертност...

Защо не ценим всяка минутка от живота си? Мислим си, че все някога ще направим нещо. Решете кой управлява живота ви - вие самите или случайността. Не очаквайте подарък от съдбата, докато седите със скръстени ръце. Ако искрено се стремите към своята мечта, цялата Вселена ще се втурне да ви помага. Ужасно е да осъзнаете колко възможности сте пропуснали през годините. Стига ли ви да изпитвате удоволствие, докато лежите на дивана и си хапвате шоколад? Да имате скучна работа и да сте щастлива на пресекулки и от време на време? След като може да се радвате на живота си всяка секунда? Изборът е ваш.

Ако не опитаме, няма как да разберем

Мечтаете да станете певица като Лейди Гага. Замисляте ли се, че това освен милиони почитатели и купища пари, ще ви донесе и свръхнатоварване, липса на свободно време, много ограничения. Ще се справите ли? Това е въпрос, който всички си задаваме всеки път, когато трябва да поемем някакъв по-сериозен ангажимент или дори по-висока позиция в службата. Няма как да разберем, ако не опитаме.

Липса на търпение

Искате всичко и веднага, дори и да не сте готови за промените в живота си. Представете си, че изведнъж получавате много блага. Готови ли сте да се възползвате от тях по най-добрия начин? Имате ли достатъчно знания за това?
Ако не ви достига мотивация дълго и упорито да следвате някаква цел, това означава, че тя не е за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X