Напишете дума/думи за търсене

Идеи за празнуване на детски рожден ден

Носталгията по детските рождени дни от едно време се завръща с все домашно приготвените сандвичи, лимонада и торта. Въпреки всевъзможните детски клубове, които предлагат организиране на парти за вашето дете, активните и взискателни (главно към себе си) майки предпочитат да направят всичко сами, по възможност по нетрадиционен начин. Ето няколко идеи за това как и къде да спретнете незабравим рожден ден за вашето хлапе.

На открито

Ако рожденият ден е през топлите месеци, смело изнесете партито навън, възможностите са много. Можете да направите пикник в някой градски парк или на поляна между блоковете. Намерете от предния ден хубава беседка, почистете от боклуци и преценете каква украса можете да спретнете. Балони, флагчета, въженца, на които с щипки можете да окачите снимки на рожденика и приятелите му - с такива украси ще преобразите и старата беседка, и дърветата зад блока. Ако живеете в голям блок, да празнувате наоколо не е най-добрата идея. Ще минат много съседи и няма да е удобно да не ги поканите на по чашка, а детското парти трябва да е предварително добре структурирано. 

Малък съвет: можете да извикате и аниматори от фирма, които да направят забавата още по-чудесна, тъй като те предлагат тематични партита. Ще нарисуват лицата на децата, ще им организират състезателни игри, ще им раздадат подаръци, а най-хубавото е, че всичко това може да се случи на което и да е място – от вашия собствен дом до училищния салон.

Спортни

Дори не всички деца да обичат да спортуват, могат лесно да бъдат запалени в общата парти еуфория. Поканете гостите си в някоя конна база или друго място, което предлага спортни забавления. Отдавна действат успешно центрове като „Дендрариума” край София, „Замъкът” на 35 км от столицата, „Коколандия” в Борисовата градина, „Приказките” в Бургас, „Приказката” край Враца и др. В моловете тук-там направиха стени за катерене, а частни комплекси откриха прекрасни детски басейни на закрито и открито, където водната забава ще бъде незабравима за всеки участник в нея. Дори на стадиона във вашия квартал можете да организирате весел празник за децата. Измислете им състезания, но предупредете родителите да ги доведат със спортни дрехи, и подгответе малки награди за всички. Можете също да намерите тихо място край града, където не минават автомобили, и да съберете децата на неделен маратон – с колела, с кънки, с тротинетки, че и с обувки на колелца. Направете състезанието и почерпката там. Разбира се, най-добре по здравословни домашни рецепти като за шампиони.

Полезни и приятни

За рождениците през зимата хубав начин на изкарване може да бъде посещението на театър или кино, последвано от почерпка в сладкарница. Вече съществуват и 4D кина, където филмчетата траят по няколко минути, така че можете да подарите на децата по 2-3 прожекции, а бъдете уверени, че всички ще бъдат развълнувани, защото усещането на тези филми е и емоционално, и физическо, тъй като се гледат на специални столове, които се клатят, люшкат, пропадат и т.н. Разбира се, добрият стар боулинг винаги е на линия за рожденици и техните гости. Ако пък партито ви е предимно момичешко, можете да направите у дома си или в тихо заведение някакъв забавен уъркшоп по готварство, правене на кукли, шиене на дрехи за играчки или нанизване на бижута. За момченцата пък подходящи варианти са клубове по роботика, шахмат, астрономия, където в продължение на два часа ще ги запознаят с тънкости по темата, а накрая всички ще духнат свещички и ще хапнат торта.

Ретро

Из страната все още са останали малки киносалони, които предлагат терен на ниски цени. Наемете салона за три часа, украсете по свой вкус, вземете назаем проектора от офиса и създайте незабравим празник за малчуганите. Можете да им приготвите откъси от любими филми, да им купите пуканки и да ги пуснете да владеят салона сами, както никога преди не им се е случвало. В това време майките и бащите могат да хапнат тулумби и да пият боза от отсрещната сладкарница и да си припомнят своите детски празници.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X