Напишете дума/думи за търсене

Правила на детския рожден ден у дома

Ако малкият домакин е поне на 4-5 години, включете го в подготовката

Децата обичат да канят своите приятели на гости и да им показват стаята си, играчките, тайните местенца, малките си съкровища. Купоните вкъщи предлагат по-различно изживяване, но обикновено след тях всичко е с главата надолу. Поради тази причина много родители предпочитат да прибягват до услугите на парти клуб. Там обаче трябва предварително да запишете точен ден и час, като фиксирате определено времетраене. При това е необходимо да предвидите немалко пари.

С добра организация бихте могли да спретнете детски купон у дома, без да харчите много и без да отнасяте твърде много работа. Най-напред обмислете колко хлапета може да поканите в жилището си. Заедно с вашия син или дъщеря направете списък на гостите. Ако правите подобно парти за първи път, ограничете времето му до 3 часа. То е достатъчно за игри и похапване, а няма да се стигне до превъзбуда и разправии между хлапетата. Непременно трябва да имате връзка с родителите на всички поканени. Поинтересувайте се дали децата ще дойдат сами, или с придружител. Задължително попитайте има ли храни и напитки, които някои от хлапетата не бива да консумират.

Заедно с детето обсъдете възможността за тематичен купон. При пиратското парти например част от децата може да изработи карта на скрито съкровище, а другата част да се опита да я открие. За смесена компания от момчета и момичета ще бъде забавно да направи театрално представление, модно ревю или дворцов бал. Ако ще има състезателни игри, осигурете символични награди за победителите. Към края на купона е добре да се премине към по-спокойно занимание - редене на пъзел, карти мемори, изработване на фигурки от хартия.

Докато играят, децата си похапват. Когато не са у дома, апетитът им се отваря повече, затова се погрижете да има достатъчно сандвичи. Ако вашият син или дъщеря е поне на 4-5 години, с удоволствие ще се включи в приготвянето и украсата на храната. За партито използвайте картонени съдове за еднократна употреба. Така ще си спестите голямото миене след това. Преди края на купона може да приканите участниците бързо да почистят под формата на игра. Възнаградете този, който събере най-много чаши, чинини и салфетки.

Вероятно ще се почувствате уморени, когато изпратите гостите и приведете в ред дома. Но също и удовлетворени от удоволствието, което сте доставили на децата. Възможно е не всичко да е минало според вашите очаквания. Изненадите ще ви дадат опит, необходим за следващо подобно парти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X