Напишете дума/думи за търсене

Да възпитаме детето според зодията – част 3

Помага ли астрологията при гледането на деца? На този въпрос се опитваме да отговорим в поредицата, чиято трета част ви представяме.

Везни

Фантастични съветници, дипломати и умиротворители дори още от съвсем ранна възраст. Ахилесовата им пета е нуждата някой винаги да се грижи за тях. Затова родителите трябва да превъзмогнат заложения си стремеж да им помагат винаги и да ги обгрижват, защото в противен случай ще създадат зависими личности, които няма да са в състояние да се справят сами. Давайте им самостоятелност, но и не ги оставяйте да отиват в другата крайност – да смятат, че могат да се справят с всичко сами. Насърчавайте ги да работят в екип, да имат приятели, да общуват. Те обичат да са център на внимание, но нека го използват, за да привличат приятели, не за да си създават врагове.

Децата Везни понякога са прекалено импулсивни и безсмислено упорити. Не се борете с това с ярост и гняв, защото само ще задълбочите кризите им. Обяснявайте им, изяснявайте решенията си, анализирайте. Те вярват на рационалната мисъл. Слабост им е и липсата на добра преценка по отношение на парите, така че трябва да възпитате у тях финансова отговорност.

Скорпион

Децата Скорпион са невероятно кълбо от енергия, притежаващи способността да преценяват много правилно другите и да съумяват да ги накарат да правят, каквото те желаят. Отлични психолози са. Това им качество обаче може да се използва и в негативен аспект, защото обичат да „притежават“ и да контролират околните. Всъщност са водени от дълбоко заложеният си страх от промяна. Те обичат удобството и сигурността. И дори да са готови да пътуват, да се запознават с нови хора и вечно да са в движение, те всъщност обичат да са сигурни, че имат дом, където да се завърнат, хора, които винаги ще са до тях, и някой, който ще ги обича безусловно. Освен хора те желаят да притежават всякакви неща и понякога може да се затрупат с излишни вещи. Родителите не бива да им го позволяват и трябва да ги научат на правилно отношение към парите.

Изключително упорити са – наумят ли си нещо, те рано или късно ще го постигнат. Това, от една страна, е позитивно качество, защото ще им помага в училище, а по-късно и в кариерата, но е важно още отрано това качество да бъде правилно канализирано, защото в противен случай ще се превърне в тежест. Научете ги, че целите са хубаво нещо, но не е страшно да се променят с течение на времето и че неуспехите са просто уроци, а не повод да се самонаказваме.

Стрелец

Тези деца понякога са като възрастни и прекалено премислят какво сте им казали или защо сте реагирали по даден начин. Ако не проявявате към тях искрена обич, ще посеете нерешителност за цял живот. Никога не казвайте на детето Стрелец: „Няма да те обичам, ако…“ Така ще разрушите сигурността му и ще подсилите и без това заложеното му съмнение в себе си.

От друга страна, не ги оставяйте и вечно да налагат своето мнение и те да са водещите в отношенията родители-деца. Търсете баланс. Стрелците искат всички да ги приемат и да ги харесват, а това е невъзможно. Научете ги да вярват в себе си, да се осланят на интуицията си и да не се впечатляват от мнението на всекиго.

Упорити са и често постигат целите си, но е важно да ги насърчите да ги подбират добре, защото не всяка си струва да се жертват прекалено. А те винаги влагат всичките си усилия, ако са решили да постигнат нещо. Затова ролята на родителя е да ги научи да си почиват, да разтоварват и да не разпиляват силите си.

към първа част

към втора част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X