Напишете дума/думи за търсене

Да възпитаме детето според зодията – част 2

Помага ли астрологията на гледането на деца? На този въпрос се опитваме да отговорим в поредицата, чиято втора част ви представяме.

Рак

Децата от зодия Рак имат огромна нужда от сигурност, затова винаги се стремете да им я предоставите. И говорим преди всичко за емоционална сигурност. Показвайте им, че ги обичате всеки ден и никога не поставяйте под въпрос родителската си привързаност. Много е важно да не ги подтиквате да падат в капана на безкрайното търсене на признание. Те имат склонност към това и ако не ги научите отрано да не му се поддават, може да им направите лоша услуга за цял живот.

Децата Раци още от малки ще проявят желанието си да контролират всичко. Позволявайте им да имат самостоятелност, тя е важна за тях, но не ги оставяйте напълно да командват, защото ще „събудите звяра“.

Борете се с вродената им неувереност и ги учете да не живеят във вечен страх да бъдат отхвърлени. Защото неизменно рано или късно човек се сблъсква с неприемане. Подгответе ги, че това е нормално и здравословно.

Понякога те може да проявяват дори арогантно поведение, но то е само фасада, зад която крият чувствителността си. Тези деца имат нужда да се научат да изразяват емоциите си и да не приемат всичко прекалено сериозно.

Лъв

Родените под знака Лъв имат нужда да бъдат приети, признати, оценени и това се проявява много силно още в първите години от живота им. Важно е родителите да не злоупотребяват с необходимостта им от одобрение, а да ги насърчават да вярват в себе си, да се ценят и да търсят своя собствен път.

Понякога те имат склонност да анализират и се опитват да са прекалено отговорни. Това е добро качество, което трябва да бъде оценявано, но не и развивано до крайности, защото те все пак са деца и имат нужда да се отпускат, да играят, да лудуват. Дори за това понякога ще имат нужда от насърчаване от страна на родителите. Лъвовете се страхуват да грешат, затова е наша задача да им покажем, че грешките невинаги са страшни, че те ни учат на много и са неизбежни.

Важно е родените под тази зодия да бъдат научени да се осланят на егото си, но само в умерени граници. Децата Лъв имат нужда да бъдат тласкани и насърчавани, защото зависят от любовта на родителите си. И точно затова е наша цел - да им помогнем да се откъснат емоционално от нас, за да бъдат щастливи по-късно.

Дева

Още от малки Девите проявяват склонността си да бъдат жертви. Те драматизират, оплакват се, вечно се чувстват неоценени. Затова е важно родителите да не се оставят на този театър, а още отрано да научат малчуганите да се справят сами. Те всъщност ще са ви много благодарни за това, дори и да не го проявят. Важно е да им вдъхнете самоувереност, така че да не живеят цял живот с нуждата от спасители и вдъхновители. Основната задача на родителите на дете Дева е да възпитат у него самостоятелност, увереност и независимост от другите.

Тези малчугани са склонни да се затварят в себе си и прекалено да размишляват. Давайте им необходимото време за тях самите, но и не ги превръщайте в интроверти. Насърчавайте ги да говорят за чувствата си, да изливат емоциите си и да изразяват себе си. Ако им е трудно чрез думи, на помощ идва изкуството. Девите са много талантливи и имат невероятно въображение. Помогнете им да го развият.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X