Необходими продукти:
2 с. л. олио
1 кг телешко на кубчета
2 ч. л. мащерка
4 средно големи моркова на кръгчета
4 стръка целина на кръгчета
2 големи глави лук
1 л телешки бульон
2 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
1 Загрейте олиото и сотирайте месото, докато покафенее. Овкусете с с мащерката, сол и черен пипер на вкус. Извадете месото и в същата мазнина сложете морковите, лука и целината. Задушете зеленчуците за 5 мин, бъркайте от време на време. Върнете месото.
2 Разбъркайте брашното с бульона и изсипете при останалите продукти. След като заври ястието, намалете огъня и оставете да къкри 40-50 минути, или до пълно омекване.
Коментари (0)
Вашият коментар