Напишете дума/думи за търсене

Стаи със забравено пране докарват алергии

Свикнали сме да свързваме алергиите предимно с пролетния сезон, защото тогава започват да разцъфват растенията. Есента обаче също крие своите опасности и този период от годината може да се окаже доста неприятен за хората, които страдат от определени алергии. За всяка една от тях трябва да се посъветваме със специалист. Според д-р Михаил Михайлов, който повече от 10 години се занимава с хомеопатия, „правилното лечение е отвътре на вън и при всеки човек е индивидуално”.

„Влажните и студените нощи предразполагат за образуването на роси и слани. В следствие на това започват оплакванията, които могат да имат най-различен израз на физично ниво – обриви по крайниците, зачервявания на пръстите, кихане, кашлица и хрема. Сега започват и алергиите, свързани с горните дихателни пътища – ларингитите”, разказва д-р Михайлов. За да защитим организма си, е добре да избягваме места, където се образува плесен – тя е манифактура за алергии. Също така не оставяйте дрехите си да съхнат на балкона по-дълго от необходимото. Микрочастиците, които се „крият” в мъглите сутрин и вечер, са сред основните причинители на алергиите.

Според д-р Михайлов eсенните алергии, за разлика от пролетните, не са толкова агресивни и протичат малко „по-затегнато”. „Една кашлица, докато се усети човек, че тя не е простудна, а е алергична, минава време. За това трябва да сме много внимателни да потърсим медицинска помощ, а не да се самолекуваме”.

Специалистите съветват също да внимаваме и с храните, които консумираме, защото има хора, за които някои от сезонните продукти като тиква, ябълки, чай от лайка, ядки, мед и банани се проявяват като алергени. Не бива да прекаляваме и с овлажняването на въздуха, защото често овлажнителите обострят алергичните симптоми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X