Напишете дума/думи за търсене

Имате купища VHS касети? Спокойно, има живот за тях

Да прехвърлим милите си спомени от абитуриетския бал, рождените дни или сватбата ни, записани на отдавна пенсионирани видеокасети, не е толкова извънземна работа. Прехвърлянето на аналогово видео в компютъра е абсолютно възможно в домашни условия, без да се изисква технически гений. Всичко, което ви трябва, са видеоплейър, или по-модерните напоследък VCR-и, дигитална камера, програма за „прихващане” на кадри и телевизионна тунер карта. Има доста начини да съхраните за бъдещите поколения архаичните си муцуни в дигитален формат, но тук ще се спрем на два от най-разпространените.

С цифрова камера
Свалете и инсталирайте програма за „прихващане” на кадри. Един от най-лесните за употреба софтуер е AVS Video Converter. След като прихващачът на спомените ви вече се шири на харда на компютъра, свържете изходните канали за аудио и видео на видеоплейъра или VCR-а си с входните на цифровата камера посредством чинчове.

Свържете камерата с компютъра, използвайки usb кабел-а, с който прехвърляте записаното от нея на харда. Включете камерата на режим VCR или playback, включете и видеоплейъра.

Стартирайте AVS Video Converter-а. Програмата автоматично ще разпознае видеокамерата като средството, от което да прихваща кадри. Отидете на табулацията, на която пише Capture и изберете папката, където искате да се прехвърля старото ви видео.

Натиснете бутона Start Capture на програмата и натиснете бутона Play на VCR. Видеото ще започне да праща кадри към камерата, а от там AVS Video Converter-а ще започне да си гледа работата. След търпеливо изчакване ще се сдобиете с дигитален архив на аналоговите си спомени.

С телевизионна тунер карта или видеоприхващата карта
Инсталирайте телевизионна тунер карта или видеоприхващаща карта на компютъра. Свържете изходните канали за аудио и видео на VCR-а директно към телевизионната тунер карта с чинчове или към видео прихващащата карта с S-видео кабел или отново с чинч.

Използайте програмите Windows Movie Maker, AVS Video Converter или CamStudio, за да прехвърлите кадрите от видеоплейъра в компютъра си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X