Напишете дума/думи за търсене

Паметта в телефона не стига. Какво да правим?

За притежателите на iPhone може би едно от най-досадните неща е непрекъснатото напомняне, че все не им достига пространство на устройството. Вместо да правите поредната финансова схема за смяна на телефона с по-нов модел с повече пространство, предлагаме ви няколко трика за решаване на това неудобство. В днешно време все още разчитаме на нашето хранилище, но много водещи платформи са се преместили в онлайн света и не изискват никакво съхранение. Благодарение на това можете да научите Как да залагаме, така че ще можете да се възползвате от възможността да влезете в една от водещите платформи за залагания и да правите залози, в уюта на вашия дом.

Следващия път, когато видите съобщението Storage Almost Full, направете едно от тези неща.

Установете кои приложения гълтат най-много пространство
Отворете Settings > General > Usage, а след това кликнете върху Manage Storage. Пред вас ще блеснат всички злосторници, които гълтат най-много място. Преценете дали ви трябват наистина. Ако отговорът е не, просто ги изтрийте. Същото се отнася и за отдавна неотваряни игри, които някога са ви държали будни.

Подберете музиката
Нищо че имате повече от 1000 песни в телефона си. Колко от тях слушате редовно? Именно. Оставете само тези, дето галят слуха и душата ви ежедневно, а другите командировайте в кошчето.

Оптимизирайте „склада“
Версията iOS 8 дава възможност да складирате снимки и видео в по-ниски резолюции на смартфона си, а пълните версии да качвате на акаунта си в iCloud.
Това, което трябва да направите, е да изберете Settings > Photos & camera > Optimize phone storage. Това ще ви спести доста панически моменти, в които набързо трябва да изтриете някоя снимка, за да направите място за нова.

Изтрийте милионите съобщения
На сантименталните от вас няма да им хареса това, но ако искате повече пространство на телефона, тогава се разделете с безбройните съобщения от стари гаджета. Любовта е свършила, няма нужда да пазите доказателство, че някога е била във ваше владение. Мазохистично и възпрепятстващо свободното дишане на телефона. Във версията iOS 8 може да изберете опцията да се изтриват съобщенията автоматично след месец, вместо да ги пазите завинаги.

Правете Back up на снимките и документите
Без значение дали съдържанието от телефона се качва директно в компютъра, или използвате апликации като Dropbox, за да складирате някъде важните неща за вас в интернет, правете регулярно back up на базата си данни. Това ще ви спести доста неприятности в бъдеще.

Не пазете всичките версии на снимките
Ако използвате режима HDR, когато правите снимки, имайте предвид, че те се записват и в по-ниската версия. За да промените това, отидете на Settings > Photos & Camera и отменете избора Keep Normal Photo, за да нямате дублаж на кадри.

Изчистете историята на браузъра
Бисквитките винаги трябват за кафето, но не и в телефона. Отидете на Settings > Safari > и изберете Clear Cookies.

Забранете автоматичния запис на снимки от приложенията
Няма нужда снимките от Instagram, Viber I Whatsapp да се запазват на секундата, в която ги получите. Отменете опцията Save Original Photo' в Instagram. За WhatsApp отидете в Settings на самото приложение, изберете Chat settings и забранете опцията Media auto-download.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X