Напишете дума/думи за търсене

8 грешки, които убиват телефона

Малките неща, които правим всеки ден, може да засегнат смартфоните до степен на тяхното взривяване.

За да не се стига до такива ексцесии и за техниката, и за вашите нерви и портфейл, вижте какво не трябва да причинявате на мобилните си устройства.

Оставяте го на прозореца или на масата

Да, дори слънчевата светлина през прозореца може да накара телефона да прегрее. Докато устройството няма да се промени видимо, прегряването удря сериозно по батерията и продуктивността на телефона - може дори да повреди чипа на устройството.

Включвате го небрежно

Случвало ли ви се е да включите телефона, без да гледате, блъскайте кабела на зарядното в джаджата небрежно и със сила? Е, това намалява живота на зарядното ви устройство.

Не актуализирате софтуера

Хардуерът е "тялото" на телефона, софтуерът е мозъкът и душата. Свалянето на софтуер от ненадеждни източници може да доведе до неизправност на телефона, да го кара да се изключва по-често или да доведе до прехвърлянето на цялата ви лична информация на непознато лице. Затова винаги актуализирайте софтуера на умната си джаджа само от оторизираните източници на марката телефон.

Не почиствате вътрешността на телефона

Не избягвайте да почиствате телефона отвътре, ако предлага тази възможност. Тонове прах и парченца боклук и мръсотия от джобовете и чантите може да влязат в телефона и да нарушат работата на устройството, като го забавят например.

Поставете го в чантата без калъф

Калъфът не е само модно изявление, но наистина помага да се предпази телефонът от мръсотия и от частици, които се трупат в долната част на чантата. Всичко това, смесено с вътрешността на телефона, ще накара устройството да прегрее и може да причини неизправност.

Подмяна на батерията с евтина и неоригинална

Батерията на телефона е неговото сърце. Ако ви се наложи да занесете устройството си на поправка, разберете какъв тип батерия ще се използва за това. Настоявайте винаги да е от оригиналния производител, а не някакво менте, направено в отдалечен гараж.

Почиствате телефона сами

Никой не иска телефонът му да е фрашкан с прах - това забавя производителността на устройството и го прегрява. Най-добре използвайте професионална помощ за това, тъй като ровичкането в телефона с неоторизирани уреди за това може да разруши слотовете и деликатните части на телефона.

Оставяте го в задния джоб

Забравете за това, особено ако сте собственик на тънък смартфон и не искате да извадите от джоба си устройство, което прилича на хармоника. Освен това този навик е доста удобен за джебчиите, както и за възможността да падне в тоалетната чиния.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X