Напишете дума/думи за търсене

Революционна терапия срещу ревматизъм

Д-р Чавдар Нинов е създател на революционна терапевтична система – миопунктура. Лекува от 30 години и едно от нещата, които е разбрал, докосвайки се до страданията на хиляди хора в целия свят е, че най-масовите здравословни проблеми на съвременното обществото са свързани с хроничните болки в гръбначния стълб и останалите части на мускулно-скелетната система.
Той казва, че ортопедията, неврологията, ревматологията, физиотерапията и рехабилитацията се опитват да решат някои проблеми на пациентите, но са затънали в “академичен” консерватизъм. А относно наложилите се алтернативни системи като китайската акупунктура, хиропрактиката, остеопатията, хомеопатията и масажа д-р Нинов смята, че те често базират лечебните си практики на наивни теории и феномени, които физиологията още не е открила. Затова той решава, че е време да се сменят някои критерии за оценяване на болните и да се пренастрои клиничното мислене на някои терапевти, да се създадат нови стандарти в лекуването на хората.

Методът се базира на най-добрите достижения на модерната неврофизиология

Миопунктурата е модерна диагностична и терапевтична акупунктурна система, в която дълги и тънки игли с помощта на специален инжектор, се въвеждат с хирургическа прецизност в най-дълбоките и трудно достъпни мускули на тялото. По този начин се намалява техният тонус и се постига декомпресия на деликатните и добре защитени нерви. И се създават условия за излекуване. С възможността си да достигне и терапевтично да повлияе най-дълбоките структури на тялото, миопунктурата, със своята ефикастност, може да бъде сравнена с оперативната хирургия. Този натуропатичен миниинвазивен метод постига изключителен лечебен резултат без типичните странични ефекти, следващи всяка хирургична интервенция.

“Нашите игли са тънки като косъм”, обяснява д-р Нинов. “Навлизат в тялото с голяма скорост и прецизност, почти безболезнени са, не увреждат тъканите и не правят хематоми. При хирургията мозъкът е изключен поради анестезията, но нашите дълбоки убождания при буден мозък предизвикват все още неописани на науката вид рефлекси, които ние нарекохме спино-целебрални рефлекси, предизвикващи биологичен отговор, често водещ до бързо и окончателно излекуване.”
Д-р Нинов е категоричен: “Върнахме усмивките на много хора. Някои станаха от колички, хвърлиха патерици и се върнаха към нормален и пълноценен живот, а бяха обявени за неспасяеми”.

При кои състояния е приложимо лечението
“Най-вече при дегенеративни процеси като дисковата болест и свързаните с нея радикулити, артрозите на големите стави като тазобедрена и колянна в по-ранните й стадии, увреждането на колагенни структури като тенденити и инсерционити най-вече в рамената, лактите и колената, острият и хроничен мускулен травматизъм, като симптоматична терапия при някои ревматични заболявания, спортни травми, главоболия, световъртежи, синдрома на хроничната умора, вертебро-висиерални синдроми и други.”

Според д-р Нинов основните причинители на болестите в съвремието ни са микротравматизмът, генетичните обременености, застояването или претоварването, стресът, интоксикациите, метаболитният синдром. При много от заболяванията той постига трайни резултати, защото се стреми да прилага терапия, която лекува проблема, а не само симптома. Убеден е, че ако повечето лекари го разберат, ще има много по-малко страдащи хора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X