Напишете дума/думи за търсене

Трикове в празничния грим за всяка възраст

Не подценявайте силата на макиажа по празниците. Правилно нанесеният грим не само ще освежи лицето ви, но и ще ви „отнеме” няколко години. Предлагаме ви съвети от професионални гримьори, които ще добавят още нюанси към празничното настроение.

20-30 години: рискувайте смело!
На тази възраст може да си позволите много неща – например, да си поиграете с ярки, провокативни цветове. Експериментирайте с яркорозово или наситено виолетово червило като на звездите от „Дневниците на вампира”. Друг вариант е да подчертаете женствеността си и да наблегнете на елегантността. Съчетайте средства с различни текстури – например, сухи сенки с кремообразен коректор за дребните несъвършенства. Ако тоалетът ви е по-екстравагантен, изберете грим в натурални оттенъци, но със запомнящи се акценти – например блестящи скули или сочни устни.

30-45: холивудски блясък


На тази възраст жената е уверена и смела и не изпитва нужда от грандиозни експерименти. В грима избягвайте тъмните и най-вече черните тонове. Изберете цвят на мляко с какао, оттенъците на сивото и кафявото. Заложете на плавните линии и преливащите се нюанси. Не използвайте блестящи средства – те подчертават фините бръчици около очите (ако имате такива). Ако държите на ултра празничен вид, спрете се на грим в духа на стария Холивуд – безупречна бяла кожа, яркочервени или винени устни, дълги мигли.

45-60: засияйте!


Важно е да използвате козметика с укрепващи и антивъзпалитени съставки. Подберете пудра и тонална основа със светлоотразяващи частици. Черната спирала за мигли заменете с кафява, очертайте старателно веждите, не пренебрегвайте молива за устни. Розовото червило не се препоръчва, затова пък не се страхувайте от блясъка – както за устни, така и на скулите. Основният принцип е да подбирате нежни оттенъци. Преди да нанесете грима, поглезете кожата си с хидратиращ крем с етерични масла.

60 години: обичайте своята възраст!


И тук важи правилото да не се отказвате от блестящите козметични средства. Добавете капка блясък в крема си за лице, но най-добре не използвайте пудра. Цветовете в макиажа са кафяв, прасковен, бледорозов. Нанасяйте сенките с четка – така няма да се съберат в гънките на клепачите и гримът ще е по-траен.

Празнични стратегии за всяка възраст
Smokey eyes – „опушеният” поглед винаги е актуален около Коледа и Нова година. Цветовете може да бъдат от сиво и зелено до виолоетово и черно. Очертайте окото с молив и нанесете сенки с по-светъл оттенък, които размажете добре по целия клепач.

Блясъкът на златото – златото и бронзът са фаворити за Нова година. Те са универсални и подхождат на всяка жена, независимо от типа външност и възрастта. При този макиаж акцентира на очите. Очертайте окото с тъмен молив и нанесете златни или бронзови сенки по целия клепач, като под веждите използвате по-светли тонове – слонова кост или шампанско. Ако тоалетът ви е в бяло, по-добре ще стоят сребристи тонове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X