Напишете дума/думи за търсене

Вредно ли е жената да е секси

Имам красиви крака и ми харесва да ги обличам в къси рокли и поли. Не ми липсват и дрехи с дълбоки деколтета. Често мъжете се обръщат след мен. Понякога срещам неодобрителните погледи на техните приятелки и съпруги и все се чудя лошо ли е да съм секси, това пречи ли ми да си намеря съпруг и да ме приемат сериозно в работата?

Мария К., Варна

Сексапилът е важен, стига да не е откровен

„Понякога мъжете се обръщат след секси облечена жена дори без да го осъзнават. Това е инстинкт на чисто биологично равнище. Случва се често, особено ако тя разкрива определени части от тялото си – крака, гърди. Това че той я е харесал и пожелал, не означава че иска да изневери на половинката си”, обяснява психологът Мария Рачева. Така че и да се възмутим и да кажем на мъжа си: „Защо се заглеждаш по тази жена”, няма да постигнем с нищо. Мария Рачева, всяка облечена дреха би трябвало да носи отпечатъка на женския сексапил, но какъвто подхожда на самата жена, за да подчертае нейното обаяние, да увеличи нейното излъчване, да й помогне да очарова и предизвика. Когато обаче говорим за разголване и демонстриране на този сексапил, мъжът, когото завладяваме е по-вероятно да ни постави в графата „кратък флирт”. Ако това е нашата цел, то всичко е в реда на нещата, но целим ли нещо повече, май трябва да се замислим дали да не се откажем от силно прилепналите по тялото дрехи, съчетани с червено червило и ултра висок ток, особено за дневен тоалет.

Загатването е по-привлекателно

Според изследване, 45% от анкетираните мъже заявяват, че е по-вероятно да заговорят жена, която е по-сдържано и класически облечена, спрямо 31% - привлечени от по-разголена жена. 55% казват, че биха дали телефонния си номер на жена с по-консервативен стил. 53% от анкетираните пък признават, че биха уважавали повече една жена, ако тя се облича по-резервирано. Мъжете коментират, че тази, която хвърля на едро своя сексапил с дрехи, грим и поведение, дори да иска да създаде трайни взаимоотношения, е по-вероятно да отблъсне обекта на своите желания. „Няма мъж, на когото да му е приятно неговата половинка в живота да демонстрира навсякъде и по категоричен начин женските си прелести. Би искал да са достояние само на него. А за останалите мъже е достатъчно загатването”, обяснява Мария Рачева.

Когато тя скрива своята прелест

„На жената, която се чувства достатъчно сексапилна, че може да привлече и задържи вниманието на мъжете, не й се налага да го прави по категоричен и драстичен начин”, говори за връзката между облеклото и самочувствието Мария Рачева. Някои жени страдат от точно обратното – ниско самочувствие, което може да се прояви в предпочитане на дрехи, които скриват сексапила. Причината понякога е и това, че партньорът й не я кара да се чувства желана и секси. Ако тя винаги се е носила консервативно и започне да се облича предизвикателно или обратното, това е индикация, че нещо в емоционалния й живот не е наред.

„Ако една жена е свикнала да ходи с поли с дължина 20 см от дете, след навършване на 30 години, е вече инфантилно. Тя трябва да влезе в социалната роля съответстваща на нейната възраст, да има определено поведение и облекло. Съобразяването с облеклото е част от социалната зрялост на човека.

Каквото и да си говорим поне е ясно, че сексапилът на жената е израз на начина, по който тя излъчва това, което е самата. Важен е начинът, по който се облича и умее да носи дрехите и аксесоарите си, но по-важно е как се чувства. Това е сексапилът, който привлича или отблъсква мъжа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X