Напишете дума/думи за търсене

„Софиямед“ с безплатно Училище за родители и през пролетта

Много лекции, презентации и подаръци очакват бъдещите родители в безплатното Училище за родители на Университетска болница „Софиямед“ и през пролетните месеци, издават от лечебното заведение. Новата програма от лекции стартира на 2-ри март и включва 16 теми, от които и демонстрационни с практическа насоченост, които ще се водят от педиатри, неонатолози и акушерки, както и други водещи специалисти от болницата. По време на тях бъдещите родители могат да се упражнят на практика върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират. В Училището бъдещите майки ще упражнят и различни техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес. Като гост лектори в безплатното Училище на „Софиямед“ участват и други водещи специалисти в България, сред които национални консултанти, педиатри, неонатолози, анестезиолози и др., издават от болницата.

До края на март бъдещите майки могат да посетят лекциите на тема: „Физиологична (нормална) бременност и раждане - пренатална диагностика, изследвания, етапи на родовия процес“, „Имунология на бременността“, „Оперативно раждане“. На 23-ти март ще се проведе и лекцията на известния акушер –гинеколог, който завежда АГ отделението в болница „Софиямед“ – д-р Валери Нецов. Той ще коментира с бъдещите майки какви са предпоставките, недостатъците и митовете при нормалното или секцио раждане. Последната лекция през месец март е посветена на техниките на дишане и релаксация по време на нормално раждане, поведение в предродилна и родилна зала. Гост психологът Бригита Михайлова ще коментира с бъдещите майки как да различат симптомите на следродилната депресия и какво представлява психологията на новороденото.

През пролетните месеци Училището за родители на „Софиямед“ ще посрещне и няколко специални гост-лектори. Доц. д-р Ралица Георгиева, национален консултант по неонатология, която ще води лекцията на тема „Нервно-психическо развитие на новороденото“, д-р Велимир Симов, завеждащ неонатологично отделение в 1 МБАЛ София, който ще води лекцията на тема: „Следродова адаптация на новороденото“, както и Десислава Борисова от Национална асоциация „Подкрепа за кърменето“, която ще покаже на майките в практическа лекция как да кърмят.

От „Софиямед“ напомнят, че преди началото и след края на всяка лекция, които се провеждат всяка сряда, от 13:00 до 16:00ч. бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Отделението по акушерство и гинекология, и неонатология.

Партньори на безплатното Училище за родители на „Софиямед“ са едни от водещите марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки.

X