Напишете дума/думи за търсене

Тренирай с телефона си - втора част

След като в предишната част ви представихме едни от най-добрите приложения за тичане, нека обърнем внимание и на други интересни „помощници“ във физическата активност.

Workout Trainer е подходящ за всички, които искат да спортуват с виртуален треньор. Срещу месечен абонамент, приложението предоставя достъп до над 15 милиона упражнения, разделени в различни категории като кардио, йога, тренировки с тежести, за отслабване, за коремни мускули, за ръце, за гръб, за напреднали и т.н. Включени са видео инструкции на упражненията, както и съвети от треньори за правилното им изпълнение. Може да избирате и тренировки според нивото на трудност и натоварването, според различни мускулни групи или според уредите, с които разполагате. Освен това приложението дава възможност и за създаване на индивидуални тренировки, отговарящи на вашите специфични нужди.

Nike+ Training Club предлага над сто специално разработени тренировки от едни от най-добрите световни треньори, както и съвети от професионални атлети. На всеки се предоставя програма от четириседмичен режим според неговите искания – отслабване, трупане на мускулна маса или просто зареждане с енергия. Освен тренировки обаче получавате и съвети за поддържане на мотивацията и насърчаване от други спортуващи. Приложението дава възможност за създаване на профил и участване в социална мрежа с другите трениращи, сравняване на резултати и впечатления. Има възможност и за лесно споделяне на ваши снимки и видеа от личните ви тренировки.

Push Ups Work е замислено първоначално като приложение предимно за мъже, но всъщност се използва и от много дами. Приложението предоставя различни нива на трудност и създава индивидуален план според вашата възраст, килограми и възможности. Упражненията са разпределени в серии на различни варианти на лицеви опори, така че може да се използва и от начинаещи. Всяко следващо ниво е достъпно, когато вече се справяте с лекота с настоящето. Но с приложението не просто се броят лицевите опори, а се създава дългосрочен спортен режим, изчисляват се изгорените калории и се следи напредъкът ви.


Pilates App. Съществуват множество приложения за пилатес. Повечето от тях предоставят качествени видеа с програми от 15 минутна продължителност дори до час и половина. В повечето случаи тренировките са степенувани по трудност и според желания ефект – за тонизиране, за успокоение, за зареждане с енергия, за отслабване и т.н. Имате възможност да гледате тренировките на телефон, таблет и дори телевизор, ако така ви е по-удобно. Приложенията дават възможност и за участие във виртуални групи от спортуващи, споделяне на резултати, успехи, снимки и постижения.

Може да избирате между Pilates App, InterFit Pilates, Pilates Pro, Real Pilates, Perfect Pilates Body, 5 Minute Pilates HD, Pilates Core by Method Yoga, Yoga & Pilates with Kristin McGee, Някои предлагат в бонус и специални тренировки по тай-чи и чи-гонг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X