Напишете дума/думи за търсене

Грейпфрутът се справя с подутите крака

Подуването на краката и глезените може да бъде продиктувано от много неща – от високо кръвно налягане до бременност.
Отоците се получават заради анормално съдържание на течност в дадена област, което се дължи на повишената пропускливост на съдовете.
Ако подуването се наблюдава от време на време, е възможно да се дължи и на преумора на долните крайници, но ако това зачести, по-добре се обърнете към доктор. Възможно е отокът да е провокиран от съсирек, а това със сигурност не търпи отлагане.
Какви лекове има природата за решаване на този проблем?

Магнезий

Дефицитът на магнезий може да е виновен за подуването, но ако приемате два пъти на ден по 200 мг от този минерал, нещата ще се нормализират.
Ако сте бременни обаче, допитайте се до гинеколога си, преди да предприемете приема му.

Тоник

Този път тази напитка е за краката, а не за джина. Изсипете един литър тоник със стайна температура или студена, ако не ви е твърде некомфортно, в леген и потопете краката си. Хининът и балончетата ще помогнат за намаляване на възпалението.

Етерично масло от грейпфрут

Ако пък не искате да похабявате тоника за крайниците си, може да опитате с масло от грейпфрут. Няколко капки от него във ваната или в легена, придружени от бадемово олио или зехтин, и лек масаж ще свършат чудеса за неразположението в крака ви. Когато ги масажирате, гледайте това да ставата в посока отдолу нагоре към коляното. Избягвайте кръгообразните движения.

Английска сол

Здравословна доза английска сол във ваната е друг начин да видим краката си отново в нормалното им състояние. Ако само глезените и стъпалата са подути, може да ограничите банята до границите на легена. Ако прасците са тези, които страдат от подуване, тогава релаксиращата вана е по-добрият вариант.

Вода с краставица и лимон

Прекаленото количество на сол в организма допринася за подуването. За да регулирате нивата й, не е зле да увеличите приема на вода, най-малко литър и половина на ден. Ако пък не сте особени почитатели на тази природна напитка, тогава я овкусете с резени лимон и краставица. И двата зарзавата притежават антивъзпалителни свойства, а и ще ви донесат и свежо усещане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X