Напишете дума/думи за търсене

Тренировка за тялото с глътка въздух за портмонето

Кога за последно стъпихте на бягащата пътека във фитнеса или се качихте на колело. Нямате време, пък и то е все лошо. Нямате компания, подходящ екип. Все не остава бюджет за покупката на велосипеда, който си обещахте между Коледа и Великден, на модерните маратонки, без които тренировката никога няма да е достатъчна за самочувствието ви. За ракетите за тенис или за месечната вноска при инструктора по скално катерене.

Причини за неспортуване всеки може да намери. По всяко време на годината. Истината е, че при повече амбиция, време се намира, дори когато е лошо. Съмишлениците не са задължителни, а необходимите пари за екипировка и достъп до залата само дават повод на волята да мрънка. Не е задължително спортът да е скъпо удоволствие.

Ходенето на открито е безплатно

Възползвайте се от услугите му. Ще кажете, че с крачки натрупаните зимни сантиметри около талията се свалят по-бавно, отколкото с интензивна тренировка. Но пък не е нужно да платите и стотинка за това. Само трябва да поразместите дневния си график и да промените някои от навиците си. Вземете предимство пред натоварения ден и станете половин-един час по-рано. Посветете го на ходене. До работата, до магазина и обратно, до училището на детето, до по-далечната спирка на автобуса. Не е нужно да спринтирате, нито да се препотите 100 пъти за целта. Резервоарът на колата ви ще остане доволен от постигнатото, тялото ви също. А ако вали, вземете си чадър. И джоб за телефона. Малко музика, радио или аудио книга в слушалките няма да ви навредят.

Във фитнеса може и да не сте фешън

Наистина, в спортната зала дрес код няма, последният писък на модата не е задължителен. Стига да искате да я използвате по предназначение – за активно раздвижване на тялото. Бягащата пътека едва ли ще откаже да работи, ако се качите със старите, удобни гуменки. На уредите също им е все едно дали фланелката ви е нова, колко струва и какво пише на етикета й отвътре.

Абонаментната карта е за предпочитане пред кредитната

Или дебитната. За използването на спортните съоръжения се плаща. Понякога обаче по-малко. В много зали има хепи ауър – определен час от деня, в който тренировката може да струва по-малко на бюджета ви. Попитайте дали във вашата има такъв и се възползвайте, ако е удобен за вас. Или помислете за абонамент. Със сигурност ще ви предложат план, който може да ви спести част от разходите за еднократни посещения.

Разкършете се у дома

И за това не са ви нужни пари. Пуснете си музика и се залавяйте с танци, гимнастика, скачане на въже, коремни преси. Дори може да спринтирате по стълбите във входа. Едва ли някой ще ви види – асансьорът е за предпочитане от съседите. Тежестите за ръцете са само на една пълна бутилка минерална вода разстояние. Само трябва да опитате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X