Напишете дума/думи за търсене

Лекове за изгорения език

Храната е царица и като всяка кралска особа си има своите капризи. Предпочита да я консумираме топла, понякога гореща, понякога непосилно вряла. Това обаче невинаги е любимото нещо за езика ни, който си пати от жежките температури.
И с право, защото не само той се пари от тях. С какво да му помогнем освен с бучка лед и студени плодови сокове. Забравете обаче за фрешове от цитруси.

Захар

Тази подправка е добро лекарство за изгорения език,тъй като разтапянето на кристалите й помага за изпаряването на болката. Посипете щипка захар върху изгореното място и за нула време ще усетите облекчение.

Мед

Този дар от природата не само че ще облекчи дискомфорта на езика, но и ще убие оралните микроби и по този начин ще елиминира инфекциите.

Дъвка

Тя предизвиква слюноотделяне, което ще се справи със сухотата, настъпила вследствие на изгарянето на езика. Изберете дъвка с ментол в нея, ще намали болката и парещото усещане.

Сода бикарбонат

Не е много вкусно, но поне е ефикасно. Направете си гаргара с 1 с.л. сода бикарбонат, разтворена в дестилирана вода. Това ще неутрализира киселинната среда и ще убие микробите.

Етерично масло

Лавандуловото масло ще свърши чудеса за пострадалия ви език. Нанесете няколко капки върху изгореното място няколко пъти.

Внимавайте с храната

Забравете за лютите храни, докато езикът ви се опитва да се възстанови. Консумирайте варени зеленчуци или ястия, приготвени на пара. Не припарвайте до солени пържени картофи и лимони, портокали и грейпфрути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X