Напишете дума/думи за търсене

Детското парти не струва задължително цяло състояние

Едва ли има дете, което обича друг празник повече от собствения си рожден ден. Тогава е време за торта, свещички, гости, подаръци и много шарени изненади и забавления. Както и за сериозни понякога тревоги в портмонето на родителите. Не е нужно обаче да бъде опразнено до дъно.

С малко предвидливост в аванс и творческо вдъхновение може да съкратите някои от разходите и пак да осигурите на детето възможността да се почувства специално. И да превърнете деня в запомнящо се преживяване.

Започнете от поканите за събитието. Направете ги собственоръчно заедно с детето. Позволете му да подходи креативно и да ги направи различни за всяко свое приятелче.

Рожден ден в парти клуб е предпочитана алтернатива за много родители. Разнообразява домашното ежедневие, спестява хаоса и дългото разтребване вкъщи след празника. Но наемът на подобно място може да струва солено. Ако все пак държите да направите празника извън дома, направете го в двора на приятел, а защо не в парка. Времето вече позволява, пък и децата обожават непринудената обстановка на пикник условията. Запасете се с картонени еднократни и пъстри чашки и чинийки, лакомства и много добро настроение. А на финала ангажирайте малките немирници да помогнат в почистването на празничната бъркотия.

Тортата може да приготви и мама. Не е нужно да е специална поръчка от бутикова сладкарница. Доверете се на вкусната и изпитана домашна рецепта и заложете на атрактивна декорация. С малко разтопен шоколад за заливка, шарени пръчици и бонбони най-обикновената торта може да се превърне в приятна изненада за окото.

Детският рожден ден е сладък. Колкото и да се борите със захарта в менюто на детето, за този празник се налага да отстъпите поне малко. Лакомствата може да направите и у дома. Пригответе любимите мъфини в индивидуални форми за печене и ги допълнете с малки сладки, бонбони или плодове. Не забравяйте за парти минисандвичите, набодени на клечка, които се хапват наведнъж.

Домашната цитронада е нeнадмината в предпочитанията на децата по отношение на напитките. Пригответе я сами, подсладете я с мед по желание. Може даже да я замразите за повече ефект. Налейте я в малки форми за кексчета или бонбони, сложете ги във фризера и преди течността да се стегне напълно, забодете дървени клечки в тях. Върнете ги във фризера до пълно стягане. Поднесете ги на партито у дома направо с формите или ги пренесете в хладилна чанта до парка.

Украсата за партито също може да направите със собствените си ръце и с подръчни материали. Включете въображението и помощта на малкия рожденик.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X