Напишете дума/думи за търсене

10 начина за съхранение на зимните дрехи

Ето че времето на пролетните дрехи бавно, но сигурно настъпва. Преди да ги извадите обаче, е задължително да обгрижите дебелите зимни дрехи и аксесоари. Ние ще ви разкажем как. Сега е най-подходящото време да свършите тази досадна работа.

1. Уверете се че всичките ви пуловери, поли, панталони и палта са изпрани/дадени на химическо чистене и след това не са обличани повече. Петната привличат насекоми, затова дрехите трябва да са напълно чисти.

2. Не окачвайте пуловерите си на закачалки, за да не се обезформят и разтегнат. Вместо това, можете да ги сгънете по цветове или материи един върху друг.

3. Палтата обичат качествените дървени или дунапренови закачалки, които издържат на теглото им. Никога не ги опаковайте в найлон. Материите имат нужда да дишат.

4. Блузите, които обикновено сгъвате, за да приберете в кутии, може да навиете на рула. Така хем ще спестите място, хем те няма да имат досадните ръбове на дреха, стояла дълго сгъната.

5. Кожените ръкавици с подплата, които вярно топлеха ръцете ви цяла зима, не обичат вода. Ние ви предлагаме да ги намажете с обикновено тоалетно мляко и след няколко минути да ги избършете със суха кърпа. Вълнените модели може да изперете на ръка или на щадяща програма в пералнята, след това ги навийте една в друга и те са готови за следващата зима.

6. Така модерните и много топли якета с пух е задължително да се перат с няколко топки за тенис в пералнята, за да предотвратим събирането на перата на едно място. Изсушете ги в сушилня. Ако етикетът позволява, може да ги занесете на химическо чистене. Окачете на дървена закачалка.

7. Кашмирените пуловери и жилетки е задължително да се перат на ръка и да се оставят да изсъхнат върху хавлиена кърпа. Чувстват се добре, прибрани в пластмасова кутия, а ако сложите и стрък лавандул, свежестта им ще се запази до другия сезон.

8. Ако при прибирането на някои дрехи забележите малки дупки, сложете всяка една в найлонова торба, пъхнете във фризера за 48 часа, извадете за 24 часа и отново сложете във фризера за 48 часа. Това би трябвало да откаже насекомите да нападат дрехите ви.

9. Ботушите имат навика да придобиват гънки не само от дълго носене, но и когато не ги ползваме. Преди да ги приберете в кутиите им, натъпчете добре с домакинска хартия, или просто сложете в тях специални обтегачи. Преди това се уверете, че сте премахнали дори най-малките петънца луга и сол.

10. Почти никое химическо чистене няма да приеме чантите ви, заради риска от развитие на влага отвътре, което пък предразполага към образуване на мухъл. Ако чантата ви е от плат, изперете внимателно на ръка или в пералня, като внимавате с градусите. За изкуствена или естествена кожа подходете както към ръкавиците. Ако нямата специален калъф от плат, за да съхраните чантата си, чувал за боклук, вързан добре, ще свърши същата работа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X