Напишете дума/думи за търсене

На гости у Доналд Тръмп или как се веселят милиардерите

Дойде време да ви разкажа за незабравимата Нова година в имението на Доналд Тръмп. При това с правени от мен, до сега непубликувани кадри, от разкошната колониална вила и знаменитите му гости. Защо точно сега? Ами защото този шумен и болезнено суетен милиардер така е подпалил чергата на американците от четирите й краища, че от няколко месеца у нас на САЩ не се говори за друго. Едни са във възторг да имат Доналд за президент, но повечето са ужасени и засрамени. А трети като мен гледат сеир. Луд, самовлюбен, опасен идиот. Какъвто и да го наричат, Тръмп накара света да говори за него, а пък аз ще ви разкажа какво видях у тях. Това е само първата глава в моята холивудска трилогия.

В навечерието на 2014-а никой още не можеше да предположи, че този висок креслив мъж с опашка от лисица увита на темето само 2 години по-късно ще раздруса политическата класа и ще се превърне едновременно в най-мразената, най-харесваната и със сигурност най-обсъжданата личност в Америка. На традиционния новогодишен прием в имението на Доналд Тръмп Мар а Лаго попаднахме по покана на негов съсед във Флорида и крупен строителен магнат, чиято 9-годишна дъщеря се опитваше да пробие в Холивуд. Моше направи филм с малката талантлива актриса и така ненадейно се озовахме във висшите кръгове на Източния бряг. „Защо дамите от висшето общество така зорко пазят вратите му затворени? За да не разбере никой, че зад тях няма нищо“, твърди крилата фраза от „Панаир на суетата“, която с пълна сила може да се приложи и за това струпване на пластични операции и кристианлубутени на едно място.

Как се забавляват едни от най-богатите фамилии по онези ширини? Първо чакат на опашка в преддверието на колониалното имение за снимка с Доналд. Той търпеливо и даже ентусиазирано се снима с всички желаещи. Усмивката му не слиза от лицето. Красивата му съпруга, на живо също толкова красива – бившата словенска манекенка Мелания, седи в страни, набучена на 20-сантиметрови лубутени. Леко отегчена е, но очевидно си знае ролята, която се повтаря всяка година. Макар че тя би изглеждала доста по-добре на снимките, никой не иска да се увековечи с нея. Всички искат Доналд.

Мъжът ми му напомня, че през 89-а се е снимал в негов филм – „Призраците не го могат“ с Антъни Куин и една от холивудските богини – Бо Дерек. „Оу, Бо. Бях влюбен в нея“, неочаквано откровен е Тръмп. Толкова бил мераклия да партнира на Бо Дерек на големия екран, че предоставил безплатно офисите си в Ню Йорк за снимките и също така безплатно изиграл себе си. За това знаменито участие получава „Златна Малинка“ за най-лош поддържащ актьор и номинация за най-лоша изгряваща звезда.

Целия текст четете в "168 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X