Напишете дума/думи за търсене

Дойде ли краят на частните уроци

Частни уроци! За повечето родители тези две думи звучат като наказание и сериозна заплаха за финансовата стабилност на семейството. Но за съжаление и добър ученик да си отгледал, един ден ще трябва да го пратиш на частни уроци. Защото конкуренцията за елитните гимназии и университети не е малка, а всеки родител иска да направи най-доброто за детето си. Ето че вече частните уроци имат алтернатива. Преди броени дни се появи "Прознание" – първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага възможност за подготовка на деца от предучилищна възраст до 12 клас върху учебното съдържание с учител онлайн.

Преди близо 3 години екип от професионалисти в сферите на образованието и IT-технологиите си поставя за цел да разшири възможностите за качествена онлайн образователна среда на българските ученици. Специалистите в "Прознание" вярват, че допълнителната подготовка е полезна, когато е свързана с практически упражнения на наученото в училище и когато го надгражда, за да отвори нови хоризонти пред любознателните учениците. Авторската методика за преподаване, създадена в сътрудничество с преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се оказва ключът към увлекателното поднасяне на уроците с помощта на технологиите. Така знанията по всеки предмет се превръщат в практически умения. Методиката и виртуалната класна стая са база за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Софийския университет, както и в квалификационни курсове за учители.

Виртуалната класна стая предоставя богата палитра от инструменти за преподаване в подкрепа на осмислянето на материала – визуално аудио- и видеосъдържание, графики. “При спонтанен интерес от страна на участниците можем бързо да представим асоциативни материали, които да стимулират интереса и мисленето на децата и да имат връзка с конкретния момент“, споделят учителите в "Прознание".

Родителите могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видеоархива от проведени уроци във виртуалната класна стая, както и да провеждат онлайн консултации със самите преподаватели.

Учителите са внимателно подбран екип от мотивирани личности, които обичат децата, приемат технологиите като помощник и имат желание за лично развитие в областта на съвременното образование. Част от тях преподават и в традиционното училище. Преминават сериозен подбор в няколко етапа. Получават постоянна методическа подкрепа, участват в различни обучения. Работата и резултатите им постоянно се мониторират.

Уроците са обединени в разнообразни курсове, за да подпомогнат дългосрочно и с натрупване процеса на качествено учене. Предназначени са за деца в предучилищна възраст и ученици от I до XII клас. Знанието без граници е част от философията на екипа, който вярва в равните възможности за качествена подготовка на всяко дете. „В урока могат да се срещнат връстници от различни населени места. И в процеса на общуване, взаимодействие, обмяна на идеи те надграждат знанията си и учат повече за света.. Тази онлайн учебна среда е един малък пример за глобализацията, която все по-често осъзнаваме в ежедневието“, споделят от "Прознание".

Участието в уроците може да стане от предпочитано място, в удобно време, като са необходими компютър, камера, слушалки с микрофон и интернет връзка. Първата онлайн среща е опознавателна - преподавателят представя основните инструменти за учене. В зависимост от предмета и възрастта на децата, уроците са с продължителност от 30 до 120 мин. Максималният брой на групата е между 6 и 9 ученици.

За новата образователна платформа може да научите още от новия брой на сп. "Всичко за жената", в който нейният директор „Учебни дейности“ Вероника Козарева разказва още за проекта и за възможността детето да се подготви за кандидатстване без частни уроци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X