Напишете дума/думи за търсене

Как да увеличим скоростта на безжичния интернет у дома?

Живеем в мъжки свят, нищо че отдавна сме внедрили грациозните си тела и красиви умове в него. Понякога сами си слагаме рестрикции, казвайки си: „Това не мога да го направя! Ще помоля половинката да го свърши.” Добре, съгласявам се...донякъде. Не е ли по-добре обаче да си припомним нашенската притча за неволята и да вземем сами да си помогнем, вместо да разчитаме нонстоп на господина до нас. Тези от вас, които шофират, няма как да не са се сблъсквали с явлението свършила течност за чистачките и в началото да не са се дивили откъде точно се налива тази „глупост”.

По-лесно от вдигането на капака и пълненето на казанчето няма, но трябва да знаеш кое резервоарче от всичките е правилно, нали?

Същото е и с недоимъка на безжичен интернет, който не успява да задоволи нуждите ви, докато релаксирате в чудесната си градина или пиете кафе в съседката. На вашия рутер все не му достига сила, а вие си нямате хал хабер как точно да разпръснете виртуалната магия. Ето няколко хитринки, които ще ви направят виртуози в градинското „хакерство”.

Сменете местоположението на рутера. Важно да отбележите броя на стените, които стоят между него и точката за достъп в градината, която ще населявате. Не забравяйте, че колкото по-нависоко е тази безценна джаджа, толкова сигналът, който тя разпръсква, ще е по-силен. Подът въобще не е добро място за приютяване.

Проверете всички възможни препятствия, които стоят между безупречния безжичен нет и вашето спокойствие. Дърветата със сигурност могат да блокират сигнала. Други електрически устройства, в това число и радио телефоните, могат да се набъркат неприятно в ефективността на рутера. Позиционирайте го на няколко различни локации, докато не изберете точката с най-силен сигнал.

Настройте антената. Става по същия начин, както и при тази на телевизора. Най-добре ще е да комбинирате настройката на антената с тази на рутера за максимален резултат. Плюс това, можете да добавите алуминиево фолио върху антените на рутера и лаптопа. Това ще засили със сигурност сигнала, който излъчват вашите машинарии.

Проверете настройките на рутера. Ако операционната система, с която работите, е Windows, това става от контрол панела, опцията Network and Sharing Center и под менюто Manage Network Connections. В него намерете обозначението на рутера, кликнете с дясна мишка и изберете View This Device as a Web-Page. Ще се отвори страница с настройките на рутера, която дава информация и на кой канал работи „регулировчика” на домашния ви интернет. Повечето рутери имат 11 канала. Пробвайте различни, докато не получите по-силен сигнал. Ако зациклите при някоя от „хакериите”, винаги можете да натиснете вълшебното бутонче, върху което пише Help.

Разбира се, винаги можете да си купите нова и по-мощна играчка, която да снабдява имота ви с нет. Независимо дали ще смените само антената или пък ще си купите рипийтър, който ще увеличи неколкократно обсега на рутера ви.

Каквото и да решите, помнете, че повечето от настройките на рутера могат да се възстановяват в първоначалния им вид. Преди да започнете да човъркате по тях, бъдете сигурни, че сте ги запомнили, ако трябва да ги върнете обратно.

-----

Ако сте решили да ходите на пикник, а сте интернет „зависими”, тогава флашките с мобилен интернет са толкова задължителни, колкото одеялото и домашно приготвената храна. Друг съратник в сърфирането ви, докато сте сред природата, са телефоните с 3G, които могат да играят ролята на преносими модеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X