Напишете дума/думи за търсене

Домашни вещи, за които си струва да похарчим повече

Криза е. Заплатата почти никога не стига, понякога съвсем я няма. Семейният бюджет е принуден да служи на неотложното от първо до някое число на месеца и едва-едва до края му. За спестявания и пари за черни дни или за старини все не идва ред. А на всичкото отгоре ви предстои да обзавеждате.

Ясно е, налага се да правите компромиси, макар да знаете, че евтиното с времето излиза скъпо. За някои неща в дома обаче си струва да платите и по-висока цена.

Качествен матрак

Върху него ще прекарвате повече време, отколкото върху която и да било друга вещ у дома. И трябва да бъде удобен. Направен от качествени материали, които ще го държат във форма през следващите пет, седем или десет години. Като се има предвид, че човек прекарва приблизително една трета от живота си в леглото, инвестицията в комфорта и здравия сън определено си струва.

Добра прахосмукачка

Не, не метла, която събира мръсното от единия край и го разпилява безразборно от другия. А прахосмукачка, която има силата да извади душата на килима и умението да я задържи далеч от вашата алергия или от астмата на детето. Или просто там, където й е мястото – в торбата или в контейнера.

Мощен абсорбатор

Ще кажете, че баба ви цял живот е готвила под абсорбатор. Не е, но и вие не готвите в кухнята на баба ви. А най вероятно в нишата на хола си. Там остават всички миризми, мазните изпарения, както и парите за скъпи препарати, с които да почиствате почти ежедневно. Вашето време не е включено в сметката. То невинаги е пари, но определено е ценно.

Хладилник за повече от две кофички кисело мляко

Може би днес не ви е нужен по-голям, но едва ли ще живеете завинаги в жилище с размер на хотелска стая. След време като нищо може да ви се наложи да сложите и още нещо на студено. Малкият върши работа и не заема много място, но едва ли може и да замразява повече от шепа лед на кубчета. Хладилникът е уред без алтернатива в домакинството и е от съществена необходимост. Не правете компромис с размера и качеството му, за да не плащате двойно след време.

Издръжливи прибори за хранене

Дали на масата ви има пуйка или само кренвирши с такъв произход е въпрос на обстоятелства. Добре е обаче да има с какво да ги разрежете и в двата случая. Прибори за хранене не се купуват всеки ден, а без тях не може. Инвестицията в голям комплект вилици, лъжици и ножове от устойчив материал със сигурност ще се реваншира на бюджета ви с дългогодишна вярна служба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X