Напишете дума/думи за търсене

Свежи идеи за следващите ви свободни дни

Скачайте в розите!
Eдно от най-цветните преживявания, които може да си причините тази пролет, е празникът на розата в Казанлък. Той е със 110-годишна история. След като бъде избрана новата Царица Роза, фестивалът продължава с тридневни пиршества. Ако го посетите, ще станете част от древни ритуали, ще тропнете хоро по време на фолклорния фест, ще чуете многообразни концерти, ще видите изложби на живопис и детски рисунки, ще си купите качествени български стоки от базара, ще видите дори мажоретни танци. Програмата е разнообразна и само веднъж в годината, не я изпускайте.

На 12 май в 11 града


Точно така – на 12 май в 11 града из България ще се проведе Нощ на литературата. Инициативата се случва едновременно в още няколко европейски държави. На нетрадиционни за целта места ще бъдат четени откъси от литературни произведения, като основната идея на организаторите е популяризиране на съвременната европейска литература. Може да обиколите тези мобилни читални, ако сте в Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора, София или Шумен.

Купете си палатка
Идват най-прекрасните месеци в годината и ние ви предлагаме да опитате едно приключение, което никога няма да излезе от мода – къмпингуването. Дори никога преди да не сте го правили, не пречи да се впуснете в палаткуване именно през това лято. Вече се продават такива модели палатки, които се разпъват за 2 секунди и могат да бъдат сгънати дори от дете. Освен това в спортните магазини ще откриете всякакви удобства и джаджи, така че престоят ви в сърцето на природата да бъде напълно комфортен. А че ще е незабравим, ние ви обещаваме.

Отслабнете според зодията си
Ако сте решили да се подложите на лека диета след многото празници и преди разголващите ни месеци, ви предлагаме да опитате диета според зодията ви. Тя се основава на селекция на определени продукти, с които може да се храните спокойно, без риск от напълняване. Например на Лъвовете се пропоръчва да хапват главно месо, на Девите – телешко, карфиол и целина, Везните пък трябва много да внимават със соленото. Прочетете подробности тук, тук и тук.

Какво още:

1. Обичате да пътувате? Обичате да пиете и вино? В такъв случай не се сещаме за по-добра идея от тази да посетите някоя винарска изба в красив български край. Повечето от тях предлагат възможност за дегустация и, разбира се, продават продуктите си на преференциални цени.

2. Ако се намирате в западната част на България, защо не отидете в някой почивен ден до Сърбия? Може да влезете само с лична карта (за децата, разбира се, трябва задграничен паспорт) и да хапнете чудесна скара в някоя от близките до границата кръчми. На връщане не забравяйте да си напазарувате каймак, паприка у павлаци и урнебес – уникални деликатеси от кухнята на комшиите.

3. Ако умеете да пишете и го правите с удоволствие, защо не ни изпратите някоя своя история? Може да са наблюдения на тема мода, възпитание на децата, или разказ за любов – всяка женска тема, изпратена от читател и подходяща за нашия сайт MILA.BG, ще бъде публикувана в специалната ни рубрика „Ти, звездата“. Имейлът, на който може да изпращате своите писания, е [email protected].

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X