Напишете дума/думи за търсене

Диета според зодията (втора част)

Ако сте опитвали множество диети, а резултатът никога не е бил достатъчно задоволителен, може би са виновни звездите. Диетата според зодиакалния знак се основава на селекция на определени продукти, с които може да се храните спокойно, без риск от напълняване.

Лъв

Както подобава на истински хищници, на Лъвовете се препоръчва да се хранят с месо – най-добре пилешко и пуешко. Полезни са също маслините, тиквичките и патладжаните. От плодовете са подходящи ананасът, портокалите и мандарините. Добре е представителите на този знак да наблягат на продукти, богати на протеини и на витамините Е и С.

Дева

Като цяло Девите рядко имат проблем с наднормени килограми, но това не пречи да включват редовно в менюто си кайсии, нар, ябълки и всевъзможни зеленолистни. От месото се препоръчва телешкото, а от зеленчуците – карфиол и целина. Представителите на този знак не бива да забравят редовно да слагат на трапезата си бобови храни. Най-добре е да се откажат от прекалено лютите и тежки продукти.

Везни

Везните си падат по сладкото, затова е необходимо да си поставят ограничения в консумацията на тези храни. Впрочем те не бива да прекаляват и със соленото. Диетолозите им препоръчват да не си поставят за цел да изядат всичко, което виждат пред себе си на масата. Вместо на тестени продукти по-добре е да залагат на ябълки, банани, къпини, авокадо, боровинки, череши, праскови, малини. Най-добрият и здравословен вариант за представителите на тази зодия е да преминат към вегетарианско меню.

Скорпион

За Скорпионите са изключително полезни рибата и морските дарове. В менюто им трябва да присъстват продукти, богати на желязо и протеини, както и на витамините В, С, Е. Необходимо е да се ограничават в употребата на сол, млечни продукти и люти подправки. От плодовете е най-добре да наблягат на грейпфрутите и дините, от зеленчуците – на морковите, лука, тиквата, репичките, чушките.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X