Напишете дума/думи за търсене

4 тренда, за да сме стилни през пролетта

Органик дрехите – от рециклирани материали или с минимална намеса от съвременните технологии за обработка, попадат в списъците на най-актуалните дрехи тази година. Всекидните рокли от органик памук вземат превес в колекциите на масовите компании, но Ема Уотсън показа, че може да се облича еко и на червения килим (виж роклята ѝ от рециклирана пластмата по-долу).

Феноменът с плодовите принтове едва ли ще измести напълно флоралните щампи от пролетните дрехи, но това е още един детайл от така актуалните напоследък био-веган тенденции, които дизайнерите преместиха и в модата.

Ризи и рокли с отрязани рамене, актуални през 80-те години, също са сред водещите трендове тази пролет. Това е детайл, който прави луксозни и добре изглеждащи дори и безличните дрехи.

Кожените раници, символът на 90-те години, също са актуални, но в малко променен вариант.

Ето пълния списък с най-актуалните 5 тренда, за да сте стилни тази пролет.

1. Плодови шарки

Разбира се, че флоралните щампи остават. Тази пролет обаче сякаш превес в модата заемат принтовете с плодове върху дрехите.

Даже този сезон те са бастионът в модата. Дрехите с рисунки на череши, праскови, банани, ананас и лимони се носят във всекидневието. Ако са умело комбинирани, са подходящи и за работа.

Разкроена пола до глезените, обсипана с рисунки на праскови, съчетана с високи обувки и едноцветна риза.
Разкроена пола до глезените, обсипана с рисунки на праскови, съчетана с високи обувки и едноцветна риза.

Разкроена пола до глезените с плодов принт (моделът на снимката е с праскови), съчетана с риза с навити ръкави и високи обувки, е удачен аутфит в офиса. Общо взето няма строги рамки в носенето на модели с плодове. Важно е да се чувствате комфортно в кожата си.

Само един детайл е достатъчен, не прекалявайте с модния тренд, въпреки че плодовете тази пролет са и върху аксесоарите - обеци, колиета и чанти.

2. Отрязани рамене

Дакота Джонсън в черно-бяла рокля с детайл отрязани рамени от дизайнера Жил Мендел
Дакота Джонсън в черно-бяла рокля с детайл отрязани рамени от дизайнера Жил Мендел

Всъщност този детайл в облеклото – отрязани рамене, е сред водещите трендове тази година. Разкрива част от тялото, а в същото време не изглежда евтино и пошло.

Черно-бялата рокля на актрисата е на Жил Сандер – пето поколение дизайнер, който оглавява една от малкото луксозни марки, които все още са семейна собственост. Модната къща е основана през 1870 година в Париж от Джоузеф Брейтман, който прави облекла за руската аристокрация, но днес компанията е със седалище в Ню Йорк.

3. Органик дрехи

Ема Уотсън с рокля от прежда от рециклирана пластмаса от еко колекцията на Келвин Клайн.
Ема Уотсън с рокля от прежда от рециклирана пластмаса от еко колекцията на Келвин Клайн.

Това са дрехи, които се изработват от материали без или със минимална намеса от съвременни технологии – вредни химикали и оцветители. В модата наричат така и облеклата от рециклирани материали, като напоследък много модни компании посвещават цели колекции по темата.

Английската актриса Ема Уотсън насочи вниманието и на колегите си в Холивуд и показа, че органик дреха може да се носи и на червения килим, избирайки одежда от тъкани, направени от рециклирани пластмасови бутилки.

“Пластмасата е един от най-големите замърсители на планетата. Но когато креативността, технологията и модата работят заедно, отпадъците може да се превърнат в прекрасна рокля”, обясни избора си актрисата. Тоалетът ѝ е част от екоколекцията на американския моден дизайнер Келвин Клайн.

4. Чанта-раница

Риана с ярка чанта тип раница. СНИМКИ: АРХИВ
Риана с ярка чанта тип раница. СНИМКИ: АРХИВ

Раница е, но в кожен вариант и с миниразмери. Носи се в ръка или на рано, но не на гърба като ученическата.

Чантата тип раница е актуална от няколко сезона, но тази пролет е с нов дизайн – без ресни и плат и задължително в ярки цветове. Актуални са нюансите в лайм, тюркоазено синьо и розово.

Въпреки че напомня повече на аксесоара на туриста, някои модели са подходящи и за вечерта – с официален гащеризон, дълга рокля или костюм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X