Напишете дума/думи за търсене

Серуми за тяло борят целулита

Предишното поколение серуми за тяло бяха предназначени само за лице – те се използват като средство, което в съчетание с крема подсилва полезните му свойства. Днес вече има и серуми за тяло. Сред положителните им качества са: лека текстура, наситен състав, чиито компоненти бързо се усвояват от кожата, добра съвместимост с другите козметични продукти и повишаване на ефективността им.

Видове

Асортиментът от серуми за тяло ще задоволи и най-капризния вкус – коктейли против стареене и целулит, за повишаване на еластичността на кожата, придаващи енергия на дермата. Съставът им зависи от проблемите, с които трябва да се справят. Например, в серумите, предназначени за борба с целулита, са включени компоненти, които стимулират микроциркулацията на кръвта, разрушават подкожните мазнини, отстраняват токсините.

В подмладяващите серуми се добавят екстракти от билки, витамини и пептиди, стимулиращи синтеза на колаген и еластин в клетките. В хидратиращите има хиалуронова киселина, масла и растителни екстракти, които ликвидират сухотата и лющенето и премахват раздразненията.

Специална комбинация от съставки се прибавя в серумите срещу стрии – те съчетават вещества, които ексфолират повърхността на кожата и я правят видимо по-гладка, като същевременно стимулират синтеза на колаген и еластин. Тази роля може да изиграят фруктувите киселини, растителните екстракти, минералите, витамините, пептидите.

Може ли да се съчетават с друга козметика

Серумите за тяло трябва задължително да се използват заедно с крем, ако производителите са ги предвидили като комплекс, разработен да действа в тандем – двете средства се допълват или едното от тях активира дейността на другото. Освен това, винаги се ориентирайте според собствените си усещания. Ако чувствате, че хидратацията е недостатъчна и кожата ви е стегната, е нужно да допълните действието на серума с крем. В някои случаи е допустимо използването на няколко вида серуми, както и прилагането им само в проблемните зони.

От каква възраст може да се ползват

Всичко зависи от това за какво точно се използва серумът – няма никакъв смисъл млади момичета да прилагат анти-ейдж серуми за тяло. От друга страна, проблеми като целулит и стрии може да се появят и в тийнейджърска възраст – и колкото по-рано започне борбата с тях, толкова по-добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X