Напишете дума/думи за търсене

Домът на шеф Иван Манчев стана Къща на годината (Снимки+Видео)

Арх. Петко Колев взе “Сребърен гвоздей” в конкурса на сп. “Идеален дом”

Арх. Петко Колев получи голямата награда “Къща на годината” на най-големия и първи интериорен конкурс в България, организиран от сп. “Идеален дом”. Оказа се, че точно на него е заложил топготвачът Иван Манчев за интериора на обновения си наследствен апартамент - Колев е майстор на прекрояването на пространството.

Списанието имаше повод да празнува на новооткритото Ларго, защото навърши 20 години и така направи първата премиера на това антично пространство днес, 18 май.

Арх. Колев получи отличието “Сребърен гвоздей” от кмета на София Йорданка Фандъкова. Другите в челната тройка получиха наградите си от Венелина Гочева, изпълнителен директор на “Медийна група България холдинг”, издател на “Идеален дом” и член на журито тази година, и от арх. Александрина Ненкова, миналогодишния победител в конкурса.

Шеф Манчев и съпругата му
Шеф Манчев и съпругата му

Светска премиера направи и новият главен архитект на София Здравко Здравков, който отличи най-добрите в категорията “Обществен интериор - приза взе инж. Райна Марандина за работата си по адвокатска кантора.

За първи път тази година имаше и читателско гласуване, както и категория “Дом на читателя” - за хора, професионално аранжирали жилищата си. Там се открои хан на 200 години в село Миндя.

Снимки Десислава Кулелиева
Снимки Десислава Кулелиева
Видео Станимир Въгленов

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X