Напишете дума/думи за търсене

Лабораторен тест открива кои храни не ни понасят

Отдавна е известно, че употребата на някои храни може да задълбочи психични и физически проблеми при податливи хора. Още по-осезаемо е това в днешно време, когато е изключително голямо разнообразието от предлагани от многобройните производители храни. Последните разработки на британски учени в тази насока са към откриване на специфични хранителни антитела, идентифициращи хранителната нетолерантност. Важно е да се подчертае, че тези IgG антитела могат да се открият само чрез лабораторно изследване на кръвта, а всички други способи са ненаучни и съмнителни.

Какво представлява хранителната нетолерантност?

Най-общо хранителната нетолерантност е неподходящ имунен отговор към определена храна. Резултат от такъв отговор могат да бъдат дисбиози, чревни инфекции, кандидози. Производството на такива антитела е оръжието на организма срещу субстанциите, които го атакуват.

В нормално състояние, антителата се комбинират с протеини и така се елиминират от имунната система. Ако последната е претоварена, тези комплекси се натрупват на места, от където предизвикват определени симптоми:

- В дихателната система: ринити, синуити, астма

- В стомашно-чревния тракт: повръщане, коремно подуване, колити, проблеми в контрола на телесното тегло

- В централната нервна система: главоболие, депресии, хиперактивност

- По кожата: екземи, атопични дерматити, акне

За провеждането на теста не се поставят възрастови ограничения! Не е нужна предварителна подготовка. Необходими са само няколко микролитра кръв, взета след убождане на пръст. Резултатът е готов в рамките на 45-50 мин. И това е и едно от предимствата на теста, заедно с надеждните резултати и богатия списък от изследвани хранителни групи. Заедно с резултатите ще получите и препоръки за хранителния си режим в писмен вид, а при желание може да се консултирате и със специалист-диетолог.

Тестът за хранителна нетолерантност може да направите всеки работен ден в лабораторията на Хил клиник – София. За повече информация: 02 439 3131

X