Напишете дума/думи за търсене

Как да се предпазим от тихия убиец холестерол

Наричат холестерола „тихият убиец”, защото няма кой знае какви видими симптоми за повишените му нива. Вярно, усещате, че не сте съвсем добре – чувствате тежест в гърдите, лицето и краката ви отичат, мъчи Ви някакъв неопределен цялостен дискомфорт. Но все си мислите – ще дойде събота и неделя, ще почина, ще се оправя.

Само че повишените нива на холестерола могат да имат много сериозни последствия, сред които сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Нормалните стойности за общия холестерол са до 5,2 mmol/l, граничните – до 6,20 mmol/l, над тази цифра вече са високите стойности. Казват, че при нива на общия холестерол между 5,7 и 6,4 mmol/l рискът от внезапна сърдечно-съдова смърт се удвоява, а ако са над 6,83 mmol/l - този риск е 4 пъти по-голям.

За здравословни нива на холестерола специалистите препоръчват Липибор, - природен продукт на Борола, който не само нормализира нивата на холестерола, но и допринася за намаляване на теглото.

Липибор е оригинална комбинация от природни съставки, разработена с цел понижаване на холестерола в кръвта. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на: Policosanol (Поликозанол) – 10mg, Niacin (Ниацин) – 10mg и Beta-glucan (Бета-глюкан) – 300mg.

Всяка съставка поотделно играе важна роля за регулиране на холестерола, а трите заедно се допълват и имат взаимно усилващ ефект. Липибор има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол, на LDL и VLDL, като в същото време повишава добрия холестерол (HDL. В допълнение, Липибор е тромбоцитен антиагрегант и имуномодулатор.

Липибор се употребява като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола. Той е отлично средство за хора с хиперлипидемии, висок общ и лош холестерол и триглицериди, за страдащи от сърдечно-съдови заболявания, исхемична болест, инфаркти и инсулти. Липибор понижава тромбоцитната агрегация както при здрави, така и при хора с повишен холестерол, което е от полза при пациенти с ”’claudicatio intermittens’”. Понижавайки LDL и повишавайки HDL, Липибор предпазва от развитие на атеросклероза.

Препоръчителната начална доза е 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтезът на холестерола е повишен през нощта. Липибор има положителен ефект върху контрола на холестерола 6-8 до 12 седмици след началото на приема. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули дневно, по 1 обед и вечер.

За здравословни нива на холестерола препоръчваме на всички, които имат проблем с повишени нива и качени килограми да си набавят продукта незабавно. Ефектът е бърз и сигурен. Липибор е 100% естествен продукт, потенцира антиагрегантното действие на аспирина, напълно безопасен е и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и при понижена чернодробна функция.

LIPIBOR® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52,

тел. 02/ 983 62 03;

да пишете на [email protected] или да се информирате на www.lipibor.com.

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X