Напишете дума/думи за търсене

Как водата ни помага да се справим със стреса на работното място?

Колко често се чувствате изморени на работното си място? Умората, чувството за отпадналост и стресът в офиса могат да се дължат не само на служебните ви задължения, но и на недостатъчна хидратация на организма. Ако редовно забравяте да пиете вода по време на работа, в края на деня рискувате да се сдобиете с главоболие, раздразнителност, глад за сладки храни и преумора. Можете да промените това с една лесна стъпка – като придобиете навик редовно да пиете вода.

75% от човешкото тяло е съставено от вода. Всеки ден тялото ни губи течности, необходими за нормалното функциониране на процесите в организма ни. Ето защо, за да поддържаме оптималния воден баланс, специалистите препоръчват да приемаме около 7 чаши вода на ден, което се равнява на 1,5 л. А ако спортуваме активно или водим напрегнат начин на живот, е добре да удвоим водата в ежедневието си, за да поддържаме тялото си здраво и красиво.

Дехидратацията на работното място може да доведе до намалена работоспособност, раздразнение или лошо настроение. Недостигът на вода в организма засилва тревожността, създава усещане за напрегнатост и стрес в организма. Всичко това се отразява не само върху качеството на работата, но и върху отношенията с колегите.

За да проверите дали сте добре хидратирани, можете да се включите в кампанията на DEVIN – „Предизвикай работния ден!“. Компанията насърчава работещите хора в България да пият по 7 чаши вода на ден в продължение на 30 дни, за да бъдат продуктивни и ефективни на работното място.

7 полезни съвета как да се чувстваш добре на работното място:

1. СТАРТирай работния ден с чаша минерална вода за по-добро настроение

2. Ако към 3 ч. следобед се почувстваш изморен, ОСВЕЖИ се с чаша вода

3. МИСЛИ позитивно – чашата с минерална вода винаги е наполовина пълна

4. Капка по капка към УСПЕХ всеки ден

5. АКТИВИРАЙ въображението си като пиеш достатъчно вода през деня

6. СЪЗДАВАЙ свои собствени правила – да пиеш вода е полезно и здравословно!

7. ПРЕДИЗВИКАЙ себе си и своите колеги: пий седем чаши вода всеки ден в рамките на 30 дни

X