Напишете дума/думи за търсене

3 начина за запазване формата от лятото

С диети и спорт сме успели да постигнем (почти) желаното тяло през лятото, но с връщането от морето много от нас нарушават режима и губят и формата. Как да го предотвратим?

Според диетолозите по-лесно е да отслабнеш през лятото, отколкото през есента. С идването на студените месеци се активира заложеният инстинкт за трупане на килограми. Ситуацията се утежнява допълнително и от факта, че денят става по-къс, времето по-лошо. Все по-рядко спортуваме на открито и все повече време прекарваме вкъщи на дивана.

Не му отпускайте края

Най-важното е да не сваляте гарда и да си позволявате всичко, от което сте се отказвали през лятото. Някои си казват, че така и така няма да се появяват по бански чак до догодина и може да се отпуснат. Да, отпускане е едно, да му изпуснеш края обаче е съвсем друго.
Разбира се, през студените месеци често имаме нужда от повече храна. А и строгите режими не са подходящи за преходни сезони, защото увеличават риска от болести. Затова е необходимо да ядем достатъчно. Нека заложим предимно на плодове и зеленчуци, хубаво месо, пълнозърнести продукти. Може да си позволите нещо забранено, но да не е всеки ден.

Пийте… вода

Дори на пръв поглед да смятаме, че не сме променили много в режима си на хранене през есента, всъщност често не си даваме сметка за течностите. С идването на хладното време инстинктивно започваме да приемаме по-малко вода. А това е опасно не само за фигурата, а и за здравето ни. Затова не забравяйте да приемате достатъчно течности, дори и когато не е горещо и не сте жадни непрекъснато.

Не се обездвижвайте

Не прекратявайте традиционните разходки от лятото, а просто си купете хубаво яке и стабилни обувки и продължете да прекарвате колкото се може повече време навън.
Заемете се със спорт на закрито. Пробвайте нещо ново. През есента започват толкова много нови групи по салса, зумба, йога, пилатес, тапаут или инсанити. Изберете си някой непознат спорт с интересно име и му се посветете. Само не се обездвижвайте, защото неусетно ще качите няколко килограма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X