Напишете дума/думи за търсене

Когато бельото е вредно за здравето

Едва ли нещо би могло да ме убеди, че бельото тип прашки може да бъде удобен артикул за едни от най-деликатните части на тялото. Възможно е да е късно за понапредналата ми възраст да се учи на четмо и писмо, що се отнася до „удобността“ и „секси“ излъчването им. Но преди да сложим какъвто и да било вид долно бельо, трябва да сме наясно, че то както и ежедневните ни навици имат огромно значение за здравето ни „там, долу“.

Грешка №1 – прекалено стегнати гащи
Ако сте притежатели на възтесни бикини, трябва да сте готови да посрещнете гениталните охлузвания и вагиналното раздразнение, причинено от парчето плат в интимните ни области. Това е особено валидно за дами, които са в менопауза. Техните вагинални стени са по-тънки и всяко бельо, по-тясно от необходимото, може да доведе до възпаление.


Грешка №2 – оформящо бельо
Обичате корсетите и носите стягащо бедрата и ханша бельо - тогава не се изненадвайте, ако засегнете здравето на нервите и намалите кръвообращението в интимната област.

Грешка №3 – синтетика и коприна
Специалистите съветват парчето плат на дъното на бикините ви винаги да е от памук. Останалата част е въпрос на предпочитание. Важното е материалът да може да „диша“. Забравете за синтетиката и носете копринени гащи само в изключително редки и „важни“ случаи. И двете материи не „дишат“, което увеличава риска от задържане на влагата в бельото. Това пък от своя страна може да доведе до появата на бактериална инфекция. Дамите, които се потят по-обилно, е добре да сменят бельото си два пъти на ден.

Грешка №4 - прашки
Забравете за този тип гащи, ако имате склонност към лесно възникващи бактериални инфекции. Те само ще влошат нещата. Прашките може да са чудесно превозно средство на бактериите Ешерихия коли от ануса към влагалището, тъй като движението на материята при тях е в пъти по-осезаемо, отколкото при класическия вид бикини. Освен това може да предизвикат сърбеж и раздразнение в областта на вулвата и вагината.

Грешка №5 – без бельо през деня
Забравете за тази ексцентричност, ако искате да се радвате на добро вагинално здраве. Ако някои специалисти препоръчват да спим без бельо, то липсата му през деня не е желателна. Дефицитът на гащи под роклята или под полата не предпазва женските части от бактериите, до които се докосва седалището. Да не говорим, че естествената влага на влагалището няма от какво безопасно да бъде попита, което увеличава мокротата и топлината в интимната област, а така се увеличава възможността да се сдобием с раздразнение на кожата. Освен това директното търкане на женствеността в подплатата на дрехата също е предпоставка за дерматологичен дискомфорт.

Грешка №6 – прах за пране
Сърбежът във вагиналната област невинаги означава бактерии или други неприятели на здравето. Може да ви е сполетял контактен дерматит, който да е причинен от праха за пране. Доста марки имат висока концентрация на парфюм, което не е пръв приятел на интимните ни части.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X