Напишете дума/думи за търсене

Кундалини йога прави човека по-щастлив и осъзнат

Терапевтът Нели Конуей, която работи с помощта на ангелите, от години е преподавател по кундалини йога.

Нели, какво представлява кундалини йога?
Кундалини е творческата енергия на човек. Това е енергията на съзнанието. Без този непрекъснат поток от енергия ние не можем да живеем. Когато той се увеличи, започваме да чувстваме повече радост, щастие и оптимизъм, повече възможности ни се откриват и ние живеем пълноценно. Кундалини йогите казват, че кундалини е завита като змия в основата на гръбначния стълб. Събужда се чрез практикуването на йога, специални дишания, положения на тялото и медитация. Кундалини енергията е осъзнаването, че всички сме едно и сме тук, за да си помагаме един на друг да вървим нагоре към светлината. Йоги Баджан е първият, който през 1969 г. показва кундалини йога на Запад. Преди него кундалини е практикувана от избрани и се е предавала от уста на уста.

Какво включва всеки клас по кундалини йога?
Часът включва кратка лекция и загряване с леки упражнения, които релаксират мускулите, затоплят тялото и го подготвят. Всеки клас започва с мантрата „Онг намо гуру дейв намо“ („Прекланям се пред божествената мъдрост, учителя, който е в мен“). Мантрата ни свързва с т.нар. Златна верига от учители, носи защита и привлича повече ангели и духовни същества, които да ни лекуват и да ни помагат по време на йогата. Прави се крия (сет). Това e серия от упражнения и дишане, оставени от майсторите на кундалини йога преди много години. Специалните дишания, разтягания, позиция на ръцете и тялото (мудри) отварят потока на енергията и тя премахва блокажите.

Има медитация и дълбока релаксация, по време на която ученикът е легнал на пода, релаксира с музика около 11 мин - учителят ви помага да релаксирате всички мускули, може да свири на гонг или на кристални купи, което ще ви помогне да отворите чакрите, да сте заземен, здрав и силен. Всеки кундалини йога клас завършва с песен благословия за вас, за хората в залата, за близките ви и за целия свят. Песента е древна ирландска благословия. Накрая се изпява дълго „Са-а-ат нам“, което балансира енергията на всички.

-----
Много често участниците в семинарите плачат, което показва, че освобождават стари ненужни програми и енергии, поети от други хора, лекуват травми от детството, прощават на себе си и постигат мир със себе си и с околните.

Нели Конуей
Нели Конуей
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X