Напишете дума/думи за търсене

5 евтини трика за блестяща баня

Харчите всекидневно. За най-необходимото, за дълго отлаганото, за разни дреболии или за още нещо в графата „пълни глупости”. Може би не сте от хората, които вадят от джоба, колкото имат, а понякога и на кредит, но пак трудно успявате да балансирате бюджета. Портфейлът ви става особено чувствителен обаче, когато стане дума за почистване на банята. Защото буквално вижда как парите изтичат в канала.

Сложете край на тежките разходи за препарати. Лъскането на банята може да излезе евтино и лесно.

Сода и оцет за тежките замърсявания

Чували сте за чудодейната им сила в почистването, когато са в комбина. Крайно време е да им дадете шанс да блеснат в баня. Забъркайте коктейл от половин чаша сода за хляб и половин чаша бял оцет и ги излейте в тоалетната чиния. Оставете съставките да подействат няколко часа, а след това просто пуснете водата. Без търкане и на сметка.

Съвет: Една четвърт чаша сода с една чаша оцет са добро средство за почистване на канала. Оставете ги да действат 30 минути и след това ги отмийте с вряла вода.

Лимон за душа

Изстискайте два лимона в найлонов плик, а след това потопете главата на душа в сока. Стегнете найлона, така че течността да я покрива. Оставете да подейства една нощ. Изплакнете на сутринта.

Завесата - в пералнята

Няма нужда да я изхвърляте или да я третирате със силни и скъпи препарати. Изперете я в пералната машина, както бихте постъпили със замърсените си дрехи. Добавете прах или течен препарат за пране и пуснете завесата с няколко стари хавлиени кърпи, в които да се трие. След прането просто я закачете на мястото й да изсъхне.

Блясък за огледалото

Цапа се много лесно, а замърсяванията по него са упорити за почистване, размазват се и дразнят окото. Дори и цялата баня да свети от чистота, ако огледалото е мръсно, все едно нищо не сте направили. Спиртът ще помогне в случая. Изтрийте повърхността с гъба, напоена с него. А след това напръскайте огледалото с разтворен във вода оцет в съотношение 1:4. Избършете със суха микрофибърна кърпа.

Шампоан за ваната

Продуктът за коса може да свърши работа и за почистване на ваната или душ зоната. Просто напръскайте и разтъркайте с подходяща гъба още докато се къпете. Изплакнете обилно с вода след това. Ако не ви се иска да хабите от скъпия шампоан, който ползвате за косата си, може да вземете евтин и непретенциозен от близкия магазин.

Съвет: Задължително е ежедневно да събирате водата от стените и пода в банята. По-малко влага - по-малко замърсяване. А с това и по-лесно и евтино почистване. Ако имате прозорец в мокрото помещение, оставяйте го отворен поне един час дневно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X