Напишете дума/думи за търсене

Сгряваща козметика – що е то?

Сгряващата козметика с ароматни подправки, мед и етерични масла е истинско удоволствие в зимните дни. Действието се състои в това, че стоплящите съставки стимулират кръвния поток и повишават температурата на зоната от кожата, в която се прилагат.

Повишената температура е резултат и от разширяването на капилярите и засилването на метаболитните процеси. Тъканите се снабдяват по-добре с кислород и подхранващи вещества, което се отразява благотворно на външния вид.

Най-популярните натурални компоненти с такова въздействие са пиперът (червен, розов), горчицата, джинджифилът, медът, етеричните масла от босилек, кедър, карамфил, хвойна, които влизат в състава на кремове и скрабове за лице и тяло.

Термокремове за лице

Много марки включват зимни козметични линии, които действат по подобие на лечебните кремове: разширяват съдовете и активират кръвообращението, но по-деликатно от медикаментите. Компонентите в тях са по-щадящи: вместо пчелна или змийска отрова – никотинова киселина, камфор, екстракти от портокалова кора и джинджифил. Производителите на сгряваща козметика твърдят, че редовната употреба на такива кремове тренира кожата, стимулира ресурсите й и помага за по-бързо възстановяване след стреса, причинен от студа. Стоплящите кремове обгръщат лицето като воал и го защитават от студа, но не за целия ден, а максимум за три-четири часа. Имайте предвид обаче, че след сгряването охлаждането винаги е по-силно.

Термоскрабове за тяло

Благодарение на свето затоплящо въздействие термоскрабовете по-добре отварят порите на кожата, а това означава, че я почистват добре от себума и замърсяванията. След прилагането на такъв скраб кожата възприема по-добре нанасянето на следващия продукт. Сгряващите компоненти в термоскрабовете се съчетават с антибактериални и абсорбиращи съставки – например екстракт от магнолия и салицилова киселина, а също и с успокояващи вещества – екстракт от алое, лайка, лимон. Термоскрабовете са отлична профилактика срещу акне и пъпки. Подходящи са за мазна и комбинирана кожа. Бъдете внимателни с тези продукти, ако кожата ви е суха или чувствителна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X