Напишете дума/думи за търсене

Устната хигиена спестява 80 заболявания

Повече от 300 вида бактерии живеят в устната ни кухина и при инфекции на зъбите и венците безпрепятствено преминават в кръвта и оттам в цялото ни тяло.

По мнението на специалистите, могат да бъдат изброени до 80 заболявания, в основата на които стоят проблеми със зъбите или пародонта - започващи от главата и завършващи до пръстите на краката. Сред тях са главоболие, нервни разстройства, включително стрес, болести на очите, ушите, щитовидната жлеза, деменция, нарушения във функциите на сърдечно-съдовата и ендокринни системи, белодробни заболявания, атипични болести на белия дроб, белодробна емболия, тромбофлебити, стерилитет, импотентност, заболявания на простатата, болести на бъбреците, ревматоиден артрит, множествена склероза, амиотрофична латерална склероза, Паркинсон, Алцхаймер, инфаркт, инсулт, нарушаване на спортните постижения, вследствие на апатия при мисленето, от леки психични до тежки психиатрични отклонения, диабет, заболявания в стомашно-чревния тракт, както и входна врата за различни инфекциозни заболявания и др.

Огнището на възпаление в устата играе не само ролята на пусков механизъм за редица болести, но и затруднява лечението на други. Непрекъснато излизат данни от нови проучвания, които подкрепят тази теза на учените.

Затова заболяванията на устната кухина се възприемат за индикатор на общото здравословно състояние на организма. Известно е, че при периодонтит нивата на възпалителните агенти на имунната система се повишават. Възпалението само по себе си е реакция на организма срещу чужди тела и начин да се бори с инфекцията. Хронично високите нива на „агентите“ на имунна система обаче имат обратен ефект върху общото здравословно състояние.

Експерти обръщат внимание, че рискът от такива усложнения е особено голям при дълго оставени без внимание проблеми с венците и пародонта, а също при хора с намалена имунна защита.

От възпаление на венците страдат хора в най-различна възраст, но най-често то се среща сред по-възрастните хора, защото те отделят по-малко слюнка и бактериите се полепват по-лесно по венците. По-голям риск от заболяване на венците има за пушачите, диабетиците и бременните жени. Генетичното предразположение също играе роля.

Всички тези нови данни правят особено актуален един природен продукт, който има изключително благоприятно въздействие при заболявания на венците и пародонта. Става дума за Инсадент – стоматологично средство, което специалистите препоръчват както за профилактиката, така и след всяка терапевтична намеса. С Инсадент може да се спре гингивитът (възпалението на венците), което представлява начален стадий на заболяване на пародонта. Ако гингивитът не бъде лекуван навреме, може да доведе до пародонтоза. А в по-разрушителната си форма това заболяване се характеризира с прогресираща резорбция на костната тъкан на зъбните алвеоли, оголване на зъбните шийки и разклащане на зъбите, образуване на патологични зъбно-венечни джобове с гнойно течение от тях. В напредналия стадий костта и поддържащите меки тъкани се разрушават сериозно, което води до разхлабване и накрая до опадване на зъбите.

Всичко това, както и 80-те заболявания, може да се избегне с навременно използване на Инсадент като част от постоянна програма за устната хигиена.

Инсадент съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от десапонизирана фракция на Zea Mays (царевична коса) 30 mg и фолиева киселина 200 ?g. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

Активните съставки на препарата оказват допълващ и комплексен фармакодинамичен ефект с противовъзпалително и регенериращо действие върху съединителната тъкан и епитела в устната кухина, преустановяване резорбцията на алвеоларната кост, усилване продукцията на слюнка и намаляване на нейния вискозитет.

Инсадент се различава от другите препарати по качеството на съставките, фармацевтичната форма и технологията на производството. Активните съставки се намират в по-ефективна мастноразтворима форма - Solucaps (течни капсули). Тази форма позволява бързо и цялостно усвояване на активните съставки и осигурява по-мощно действие.

Как да прилагаме Инсадент Solucaps?

При гингивит и пародонтоза - по 1 течна капсула 2 пъти дневно в продължение на 3 месеца. При нужда курсът на приложение може да се повтори.

При други състояния препаратът се приема от 1 до 2 капсули дневно. Инсадент Solucaps трябва да се приема непосредствено преди хранене. Той е естествен продукт и е практически безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти, даже при продължително приложение.

За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. " Цар Симеон" 52

тел.: 02/ 983 62 03

e-mail: [email protected]

За повече информация посетете: www.insadent.com

Може да поръчате онлайн на: www.momo.bg

X