Напишете дума/думи за търсене

Кога сънят е пълноценен

Програмирани сме да прекарваме в сън 1/3 от живота си, приблизително 25 години. По време на съня, преминаващ в сложна схема от цикли и състояния, в организма ни се извършват жизненоважни процеси – синтезират се белтъчините и нуклеиновите киселини, отделя се хормон на растежа, изхвърлят се токсините от тялото, мозъкът, мускулите и органите ни почиват, зареждаме се с енергия.

Това би трябвало да е една приятна и безметежна част от живота ни. Не се иска много – да се настаним удобно, да заспим за 10-15 минути и след 7-8 часа да подновим активностите си с нови сили. За съжаление, всеки втори човек на планетата има проблеми със съня, а оттам и много други.

Безсънието е пагубно за човешкия организъм. Само 2 часа сън по-малко от необходимото ускоряват стареенето и съкращават живота. Хроничното нощно бодърстване ни прави по-склонни към сърдечни удари и инсулти, рак, диабет...След само един ден без сън започват химически процеси в мозъка, водещи до потискане на психиката. След два дни без сън вече има промяна в хормоналните нива, нарушават се невронните връзки в мозъчната кора. В периода от 3 до 5 дни започва смъртта на мозъчни клетки. През цялото това време тече увреждане на всички вътрешни органи и особено на сърцето.

Виватонин Лека Нощ е уникална комбинация от естествени съставки - мелатонин и валериана, които взаимно усилват ефектите си и гарантират пълноценен сън.
Мелатонин играе важна роля за регулиране на биологичния часовник и поддържане цикъла сън-бодърстване. Подпомага заспиването, притежава способността да намалява събужданията през нощта и подобрява качеството на съня.

Във Виватонин Лека Нощ действието на мелатонин се усилва от високопречистения и стандартизиран екстракт на валериана. Биологично активните вещества от валериана успокояват нервната система, премахват напрежението, стреса и улесняват заспиването. Благодарение на валериана нощният сън е продължителен и пълноценен, без прекъсване от чести събуждания. Екстрактът от валериана има и други положителни ефекти – подобрява настроението, премахва тревожността и подобрява концентрацията.

Виватонин Лека Нощ е ефективна природна алтернатива на сънотворните лекарства. Приема се по 1 капсулa вечер, 30-60 мин. преди сън. Безопасен е при продължителна употреба.

Vivatonin® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон – 52, тел.: 02/983 62 03, е-mail: оffice@bогоlа.соm.

За повече информация посетете www.vivatonin.com.

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X