Напишете дума/думи за търсене

Известни актьори, на които не помним имената (галерия)

снимка: Reuters
снимка: Reuters
Тони Колет

Чертите на лицето й са далеч от типичната холивудска мярка. Доста отдалечени очи, огромна уста, мускулесто тяло и кожа, която може да бъде видяна във всяка американска домакиня. Въпреки тези й „несъвършенства” Тони Колет може и да има номинация за „Оскар” за майчинската си роля в „Шесто чувство”, но едва ли някой може да я назове по име. Най-вероятно, ако разказваме за нея на приятели, ще я наречем „онази пухкавата шантава мацка от „Часовете”, която сега играе в един сериал. Убийственото изпълнение в австралийския хит „Сватбата на Мюриел”, за който тя качва 20 килограма, й донася пробив, но не и запомняне на името й.

Сара Кларк

снимка: Reuters
снимка: Reuters

Вярно е, че Сара Кларк има малка, но важна роля в сагата „Здрач”. Името й най-вероятно говори нещо само и единствено на най-заклетите фенове на вампирските филми. За другите подсказваме – Сара играе майката на Бела Суон. Няма как да сте пропуснали брилянтното й превъплъщение като двойния агент Нина Майерс в шпионския култ „24”, но явно само името на героинята й е останало в спомените ви. Брюнетката е населявала вашите екрани още от „Доктор Хаус” и „Спешно отделение”.

Джон Туртуро

снимка: Reuters
снимка: Reuters

Един от най-подценяваните брилянти в Холивуд. Почти няма филм на Спайк Лий и на Братя Фарели, в който той да не играе. Джон Туртуро е Цар Плъх в 3D версията на „Лешникотрошачката” на Андрей Кончаловски. „Големият Лебовски”, „О, братко, къде си?” и „Психаротерапия” нямаше да са същите без нюйоркчанина, който избухна с превъплъщението си в „Трансформърс” като агент Симънс.

Марша Гей Хардън

През 1990 година носителката на „Оскар” за поддържаща роля в едноименния биографичен филм за американския художник Джаксън Полък намира място в класацията „Най-обещаващите актьори”. Сигурно повечето от вас са гледали „Да срещнеш Джо Блек”, но едва ли си спомнят Марша Гей Хардън като по-голямата дъщеря на Антъни Хопкинс. Номинирана е още веднъж за лъскавата статуетка на Холивуд за „Реката на тайните”, но тогава Рене Зелуегър й я отмъква под носа за пърформанса си в „Студена планина”.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X